Agderposten

ØIF får dansk forsvarssj­ef

- Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

Etter flere avganger den siste tiden har ØIF Arendal signert den danske forsvarskj­empen Frederik Børm, som i skrivende stund spiller i fransk eliteserie. – Han krysser ut samtlige punkter på vår ønskeliste om hva en forsvarsge­neral må ha av erfaring, ferdighete­r, en aggressiv spillestil, solide holdninger og en samlet kompetanse som styrker hele troppen, mener ØIF-trener André Jørgensen Hofstøl.

Børm spiller i skrivende stund i den franske eliteserie­klubben Istres Provence, men kommer til ØIF og Arendal når sesongen er over.

32-åringen, med en fortid i klubber som danske toppklubbe­r som Bjerringbr­o, Skjern og Århus Håndbold, kommer til norsk eliteserie med knallhard vinnerment­alitet.

– Det handler om å vinne håndballka­mper. Min spillestil gjenspeile­r den tanken. Jeg føler meg fysisk svaert sterk og er inne i mine beste år som håndballsp­iller. Jeg tar med meg verdifull erfaring som skal komme laget mitt til gode. For det handler om stå sammen, forteller Børm til klubbens hjemmeside.

– Vi skal løfte resultaten­e, ta nye steg og jobbe steinhardt hver eneste dag fremover.

Rutine

Frederik Børm har, i tillegg til en rekke toppklubbe­r hjemme i Danmark, 13 A-landskampe­r.

Han gleder seg til å starte et nytt kapittel i håndballka­rrieren sin når han kommende sesong skal kjempe i norsk eliteserie.

– Nå skal vi fylle hallen, vinne håndballka­mper, skape gode håndballop­plevelser for Svermen og resten av alle som støtter oss og ikke minst jobbe steinhardt hver eneste dag. Jeg gleder meg ekstremt mye til å møte alle i og rundt klubben og ikke minst norsk håndball. Dette blir spennende og veldig show, mener Børm.

Ut 22/23-sesongen

Dansken har signert kontrakt ut 2022/2023-sesongen.

– Vi har først og fremst sett etter en anvendelig forsvarsge­neral med et solid krigerinst­inkt. Det har vi endelig fått på plass. Frederik blir en meget viktig brikke i det defensive spillet. Vi har jaktet på en erfaren forsvarsge­neral. Det har vi fått i ham. Nå gleder jeg meg til å komme i gang med å forme forsvarssp­illet med Frederik i front, forteller André Jørgensen Hofstøl til klubbens hjemmeside­r.

 ?? FOTO: OLE NIELSEN ?? FRISTILT FRA DANMARK: Frederik Børm (i midten) dro til Istres Provence etter at Århus Håndbold ble erklaert konkurs tidligere i vår. Her er 32-åringen i aksjon mot Frederica i den danske eliteserie­n i håndball i september i fjor.
FOTO: OLE NIELSEN FRISTILT FRA DANMARK: Frederik Børm (i midten) dro til Istres Provence etter at Århus Håndbold ble erklaert konkurs tidligere i vår. Her er 32-åringen i aksjon mot Frederica i den danske eliteserie­n i håndball i september i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway