Agderposten

Seriestart­en kan ryke for Jerv-kapteinen

Jerv-kapteinen Mathias Wichmann måtte stå over generalprø­ven mot Strømsgods­et. Nå er det usikkert om han rekker lørdagens serieåpnin­g i 1. divisjon.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

Strømsgods­et - FK Jerv 2-2

Jerv-mannskapet leverte en god test selv om seieren røk i 2-2-matchen mot eliteserie­klubben Strømsgods­et søndag.

Samtidig sliter Grimstadkl­ubben med flere skader en snau uke før seriepremi­eren mot KFUM Oslo på Levermyr.

– Jeg har litt problemer med venstre ankel. Jeg hadde en kraftig overtråkk på treningen tirsdag og venter på svar på MR-skanning. Så jeg må stå over i dag dessverre, meldte kaptein Mathias Wichmann til Agderposte­n før generalprø­ven på Marienlyst stadion søndag.

– Er det uvisst om du rekker seriestart­en?

– Jeg håper at jeg rekker det, Men jeg får ligge med beinet høyt, og så må vi vente og se når jeg kan begynne å trene igjen. Så akkurat nå er det uvisst, svarte Wichmann som vanligvis er midtbanean­ker ved siden av Thomas Kok.

– Saerdeles viktig

– Hvis et bånd er røket, så kan vi teipe og la det stå til. Vi får håper det ikke er noe mer alvorlig enn et kraftig overtråkk. Mathias er saerdeles viktig for oss som lag, så vi krysser fingrene, sier Jerv-trener Arne Sandstø om 29-åringen.

John Olav Norheim overtok både kapteinsbi­ndet og rollen til dansken mot Godset.

På midtstoppe­rplass fikk Erik Tobias Sandberg sin debut i skadefrava­eret til Kristian Novak.

– En fantastisk bra start av Sandberg etter bare to treninger med oss. Han spiller med stor ro, og er som ventet tøff i dueller. Novak er usikker til seriestart. Det kan skyldes noen nerver i klem i ryggen, forklarer Sandstø som i alle fall må klare seg uten spissen Ikhsan Fandi i seriestart­en på grunn av en kneskade.

Trøsten er at det offensive skytset til Jerv leverte varene også mot Godset hvor samtlige fire mål kom etter headinger.

Ett minutt på banen

Midtspiss Pibe ga Jerv en pangstart etter cirka 120 sekunder av kampen, mens Godset var på hugget tidlig i 2. omgang med sin utlikning.

Superinnby­tter Ole Marius Håbestad hadde bare vaert på banen et drøyt minutt da han stanget gjestene tilbake i føringen i det 69. minutt.

Han nikket ballen i bue over Godset-keeper Morten Saetra etter innlegg fra høyrekante­n Willis Furtado.

– Bra gjort av Willis når han spiller andre gode. Coaching i verdenskla­sse, ble det sagt på benken, sa Sandstø om innhoppet til Håbestad.

For dårlige på dødballer

Men den lokale spissen fra Lia ble snytt for matchvinne­rstatus da Friday utliknet til 2-2 sju minutter før full tid.

Begge Jervs baklengsmå­l kom etter svake markeringe­r på corner.

– Veldig unødvendig. Vi stod igjen med «småfolk» etter å ha byttet alle de store duellspill­erne. Men vi ønsket ikke å ta noen risker kort tid før seriestart. Vi spiller en solid kamp, men er forbannet over ikke å vinne når vi leder to ganger. Vi matchet Godset på godt på sjansestat­istikken. Vi er solide når vi ligger lavt, og er tidvis flinke til å ta vare på ballen, mente Jerv-trener Arne Sandstø.

Start-spiller ble utvist

Start spilte 1-1 hjemme mot Haugesund i sin generalprø­ve søndag.

Mohamed El Makrini ble utvist etter 34 minutter, men Matias Belli Moldskred sørget likevel for at vertene tok ledelsen fem minutter før pause.

Alioune Ndour utliknet for eliteserie­klubben etter 68 minutter.

Start møter Sandnes Ulf på bortebane i serieåpnin­gen, før Jerv gjester Sør Arena i den andre serierunde­n 19. mai.

 ?? FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N ?? UTE NÅ: Mathias Wichmann har vaert på sidelinjen med en ankelskade de siste dagene. Her er midtbanean­keret i aksjon på Levermyr hvor KFUM Oslo er motstander i serieåpnin­gen kommende lørdag.
FOTO: JAN ESPEN THORVILDSE­N UTE NÅ: Mathias Wichmann har vaert på sidelinjen med en ankelskade de siste dagene. Her er midtbanean­keret i aksjon på Levermyr hvor KFUM Oslo er motstander i serieåpnin­gen kommende lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway