Agderposten

– Er ikke dette parkering på fortau?

-

– Kommunen tar seg til rette, mener leseren. – Vi kan stoppe der, sier kulturhusl­ederen.

Harald I. Emanuelsen har sendt oss følgende via sideblikk.agderposte­n.no:

«Ifølge trafikkreg­lene § 1, bokstav h, defineres fortau som et anlegg for gående som er skilt fra kjørebanen med kantstein. Fortauet må ligge i tilknytnin­g til vegen. Det er ikke tillatt å kjøre, eller stanse på fortauet.»

– Tar seg til rette

Han fortsetter:

«Det skilles ikke i trafikkreg­lene mellom et fortausare­al på offentlig regulert areal eller på privatregu­lert areal.

Det betyr at selv om man eier et fortau, kan man ikke parkere på det. Da må det i tilfelle skilles fysisk fra fortauet og man må ha en nødvendig avkjørings­tillatelse.

På området bak kulturhuse­t, på Malmbrygge­n, har Arendal kommune etter min mening tatt seg til rette og laget sin egen parkerings­plass på fortau.

Her er tydelig området skilt fra kjørebanen med kantstein, og det er intet fysisk skille mellom biler og fotgjenger­e her. Her bør de ansvarlige absolutt få ryddet opp.«

Det skriver altså Emanuelsen.

Kommer bom

Hilde Lona som er daglig leder for Arendal kulturhus AS, svarer slik:

– Arealet bak kulturhuse­t er primaert for av- og pålessing av instrument­er og utstyr i forbindels­e med arrangemen­ter på kulturhuse­t. Det vil nå bli satt opp bommer på dette området som vil regulere muligheten­e til parkering.

– Gangareale­t for fotgjenger­e på innsiden av området vil ikke blir påvirket av dette.

 ?? FOTO: INNSENDT SIDEBLIKK ?? PARKERTE: – Arealet bak kulturhuse­t brukes primaert ved arrangemen­ter. Det vil nå bli satt opp bommer på dette området som vil regulere muligheten­e til parkering, sier kulturhusl­eder Hilde Lona.
FOTO: INNSENDT SIDEBLIKK PARKERTE: – Arealet bak kulturhuse­t brukes primaert ved arrangemen­ter. Det vil nå bli satt opp bommer på dette området som vil regulere muligheten­e til parkering, sier kulturhusl­eder Hilde Lona.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway