Agderposten

Her vanner kommunen egen plen INNBYGGERN­E FIKK VANNINGSFO­RBUD:

På tross av meldingen om vanningsfo­rbud som ble sendt ut av Arendal kommune onsdag morgen sto vannsprede­rne på for fullt på de kommunale plenene i Kittelsbuk­t onsdag ettermidda­g.

- Maia Tellefsen Aslaksen maia.tellefsen.aslaksen @agderposte­n.no

Asgeir Øybekk, avdelingsl­eder for vann i Arendal kommune, mistenker at noen i kommunen ikke har fått med seg meldingen om vanningsfo­rbudet som trådde i kraft onsdag morgen.

– Takk for tipset. Det skulle jo ha vaert skrudd av i hvert fall et døgn fremover. Jeg skal ta en prat med dem, sier Øybekk når Agderposte­n tar kontakt.

Det ble natt til onsdag funnet en feil i en pumpestasj­on, som pumper vann ut til høydebasse­nget på Steinsås. Det førte til at vannreserv­oaret til Arendals befolkning hadde minket onsdag morgen, og dermed ble alle innbyggere bedt om å droppe vanning av plen og annen unødvendig bruk av vann.

Men på plenene i Kittelsbuk­t gikk altså de kommunale vannsprede­rne fortsatt mange timer senere.

Øybekk tror at dette sender et uheldig signal til innbyggern­e i Arendal.

– Det er vel det som folk tenker, at det er typisk.

Skrudd av etter tips fra avisen

Marit Vigeland i Arendal kommune forteller litt senere at vannet ble skrudd av etter at henvendels­en fra avisen nådde dem.

Hun vurderer likevel valget om å fortsette vanningen som nødvendig.

– Grunnen til at vi fortsatte å vanne plenene er at de er helt nyetablert­e og skal vannes veldig mye i starten. Om de dør, koster det mye penger. I meldingen sto det at unødvendig vanning ikke er tillat og vi syntes vi dette var nødvendig vanning siden det har vaert så tørt, forteller Vigeland.

Private husstander

Vigeland påpeker at meldingen ble sendt ut til private husstander og ikke til kommunen internt.

– Jeg gjorde regning på at det bare gjaldt private husstander siden vi ikke fikk noe melding i kommunen, sier hun. – Hva slags signal tror du dette sender til privatpers­oner?

– Hver og en må selv avgjøre hva som er nødvendig. Det er forbud mot unødvendig vanning, så får folk velge hva de legger i det, sier Vigeland.

– Jeg hadde nok ikke gjort det samme hjemme, men siden vi ivaretar folks penger så tok vi valget om å fortsette å vanne, legger hun til.

 ??  ??
 ?? FOTO: MAIA TELLEFSEN ASLAKSEN ?? VANNER FORTSATT: På tross av meldingen som gikk ut til alle innbyggere i Arendal kommune om vanningsfo­rbud, står kommunens vannsprede­re fortsatt på fullt.
FOTO: MAIA TELLEFSEN ASLAKSEN VANNER FORTSATT: På tross av meldingen som gikk ut til alle innbyggere i Arendal kommune om vanningsfo­rbud, står kommunens vannsprede­re fortsatt på fullt.
 ??  ?? BLOMSTENE VANNES: Det var ikke kun plenene Arendal kommune fortsatt vannet onsdag ettermidda­g.
BLOMSTENE VANNES: Det var ikke kun plenene Arendal kommune fortsatt vannet onsdag ettermidda­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway