Agderposten

Tilbyr hurtigtest sammen med Danmarks-ferien

Color Line tilbyr sine reisende koronatest på terminalen.

- Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

Det har vaert krevende for mange å skaffe time til hurtigtest­ing før man skal på sommerferi­e.

Med nye reiseregle­r fra 5. juli slipper man nemlig karantene i Danmark dersom man kan vise til grønt koronasert­ifikat, at man har vaert syk med covid-19 eller har avlagt en negativ PCRtest senest 72 timer før innreise/negativ hurtigtest senest 48 timer før innreise.

For å lette på trykket hos helsetjene­sten åpner fergeselsk­apet Color Line sitt eget, midlertidi­ge testsenter. Fra 14. juli til 7. august kan man dermed bestille time til hurtigtest sammen med billettene til Danmark. Testen koster 290 kroner og tas på terminalen på avtalt tidspunkt.

Dersom man har mulighet for å ta en test dagen før avreise, anbefaler selskapet en drop-in-time. Slike timer kan ikke bestilles, og man møter da opp på testsenter­et i Kristiansa­nd mellom klokken 8 og 10 om morgenen eller 16 og 18 på ettermidda­gen.

– Vi anser det å lette testtrykke­t på kommunen, som vår del av dugnaden, sier Nina Moland Andersen, salgs- og markedssje­f i Color Line, til Faedreland­svennen som først omtalte saken.

Og hva så når man skal hjem igjen til Norge etter danmarksfe­rien? Må man da i karantene?

Ikke om man har vaert på følgende steder, som nå er grønne områder: Sjaelland, Syddanmark, Midtjyllan­d og Nordjyllan­d.

For området Hovedstade­n, som er oransje, gjelder andre regler: Er man fullvaksin­ert eller har hatt korona i løpet av de siste seks månedene trenger man ikke gå i karantene. Har man kun fått første vaksinedos­e, og det er tre til 15 uker siden, må man i karantene. Denne kan gjennomfør­es hjemme, og man kan teste seg ut med negativ test etter tre døgn.

For andre innreisend­e over 18 år er det karantenep­likt. Også disse kan gjennomfør­e karantene hjemme, men kan først teste seg ut på døgn syv. Barn er også pålagt hjemmekara­ntene og kan teste seg ut med negativ test etter tre døgn.

 ?? FOTO: ANNE GRO BALLESTAD ?? ÅPNER TESTSENTER: Fra onsdag kan du bestille testing samtidig som ferien.
FOTO: ANNE GRO BALLESTAD ÅPNER TESTSENTER: Fra onsdag kan du bestille testing samtidig som ferien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway