Agderposten

X-faktor skal hindre ny kollaps i år

Arendal Fotball har fått en fantastisk start på sesongen med seks strake serie i 2. divisjon. I fjor startet hvittrøyen­e med tre overbevise­nde seire før det raknet. Kaptein Sune Kiilerich er klar på at det ikke vil skje i år.

- Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

– I år syns jeg, i de vanskelige periodene, at vi er bedre på hvordan vi står defensivt, i tillegg til at vi har noen gode offensive spillere som kan skape ting på egen hånd. I fjor, da de tunge periodene kom, klarte vi ikke skape noe saerlig.

Det mener Arendals danske kaptein. Kiilerich har vaert helt sjef i et solid forsvar så langt denne sesongen. Klubben står med seks strake seire i 2. divisjons avdeling 2 og har fem poeng ned til tabelltoer Egersund.

Men i fjor fikk de helhvite en sterk start på sesongen. Nardo (1-0), Fram Larvik (4–0) og Levanger (2–0) ble slått på overbevise­nde måte i de tre første kampene. Sesongstar­ten ble kalt perfekt, av tidligere Arendal-spiss Omar el Ghaouti, som fortsatte:

– Det er tydelig at vi har noe spennende på gang.

Men de tre strake seirene ble fulgt opp av kun én seier på de neste sju kampene. Den tunge rekken endte med trener Steinar Pedersens avgang.

Én kamp av gangen

Av spillerne som startet i 4-0-seieren over Fram 18. juli i fjor er det bare Kiilerich og Mads Nørby Madsen igjen i dagens Arendal-tropp. Heller ikke venstrebac­ken ser for seg at laget gjentar fjorårets kollaps.

– Vi tar en kamp av gangen. I fjor var vi også ganske solide i forsvar, men vi manglet målscorere. Nå har vi solid forsvar og flere som kan score mål. Da ender det ofte i seier, mener Nørby Madsen.

Han har vaert en av Arendals beste spillere i sesongstar­ten, men forklarer at laget ikke har satt seg noen felles målsetting for sesongen.

– Jeg har vaert med i mange nok år nå til å vite at vi må ta en kamp av gangen. Tidligere har det vaert store forventnin­ger om å rykke opp, men i år har vi et helt nytt lag og klubben har gjort litt om. Forventnin­gene er litt mindre, noe som gir litt mer ro.

27-åringen gleder seg også dagens Arendal-tropp. Seks kamper ut i sesongen har trener Roger Risholt gitt spilletid til hele 20 spillere.

– Vi har en rolig og harmonisk spillergru­ppe der alle har samme mål: å bli bedre fotballspi­llere. Alle er sultne og mange vil ta store steg som spillere. Vi har mange strenger å spille på i år, sier Nørby Madsen.

Notodden-seieren viktig

På søndag tok Arendal den sjette strake seieren da Notodden ble slått 2–1 på bortebane, etter hektiske minutter i etterkant av at Notodden tok ledelsen.

Det var en viktig seier, mener Kiilerich.

– Der viste vi at vi er ekstremt sterke også mentalt. Vi kom bakpå på et dårlig tidspunkt i kampen, men snudde det på fem minutter. Spesielt i første omgang kunne man se at folk var mer slitne enn vanlig etter det tøffe kampprogra­mmet og i varmen, men vi kjempet oss til tre poeng. Det var virkelig sterkt.

Han forteller videre at spillerne viste tydelig sin sult etter å bli bedre etter seieren over Fram forrige uke.

– Vi var selvfølgel­ig glade for tre poeng, men man kan se at det er et lag som hele tiden vil bli bedre på måten spillerne reagerte etter kampen.

Samtidig hyller han nykommerne i troppen.

– Vi har fått inn noen virkelig gode spillere inn, i god miks med unge som er sultne i kamp og trening. Andreas Hellum (fem mål på seks kamper) har kommet inn og virkelig løftet nivået både i kamp og trening. Han her spesielle egenskaper som andre ikke har, spesielt det å holde på ballen. Det går oss store fordeler, med indreløper­e og kanter som løper sinnssykt mye. Det har vi skapt en del sjanser på så langt.

– I tillegg har vi X-faktor i angrep som gir rom til andre. Jeg syns Mads (Nørby Madsen) og Ermal (Hajdari), den relasjonen de har på venstresid­en har sett sinnssykt sterk ut. Mads, Hellum og Ermal har vaert tre av de aller beste denne sesongen. Jeg håper vi kan fortsette.

 ??  ??
 ?? FOTO: WILLIAM ALEXANDER PAUL ?? HJEMMESEIE­R: Arendal Fotball – Fram Larvik 2-1, 8. juli 2021.
FOTO: WILLIAM ALEXANDER PAUL HJEMMESEIE­R: Arendal Fotball – Fram Larvik 2-1, 8. juli 2021.
 ?? FOTO: ALEXANDER NUPEN ?? FORNØYD: Sune Kiilerich er svaert fornøyd etter Arendals knallsterk­e seriestart.
FOTO: ALEXANDER NUPEN FORNØYD: Sune Kiilerich er svaert fornøyd etter Arendals knallsterk­e seriestart.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway