Agderposten

Etter seks på rad var det slutt

Etter en sterk bortekamp mot Aalesund var Jerv kun minutter unna en knallsterk seier, men seieren glapp i sluttminut­tene. Bittert, kommentere­r Jervleiren.

- Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

Aalesund – Jerv 1–1

Da Jerv og Aalesund møttes lørdag var det som nummer tre og fire på tabellen, i tillegg til at de to toppet formtabell­en de siste fem kampene i divisjonen. Og det ble en jevn og tett affaere på Color Line Stadion lørdag.

– Dette var en kamp der man merker at det er to gode lag som møtes. Jeg syns det er utrolig kjipt at vi slapp inn som vi gjorde, sier Jørgen Solli til Agderposte­n etter kampslutt.

I kampen var det hjemmelage­t Aalesund som hadde mest ball, men Jerv sto solid i forsvar og nektet Aalesund noen saerlige sjanser, med unntak av da Jerv-forsvarern­e måtte ile i aksjon og reddet på streken etter et skudd fra Erlend Segberg.

Likevel viste Jerv seg farlige på kontringer ved et par anledninge­r.

Like før pause gikk også Jerv opp i ledelsen ved naermest ustoppelig­e Willis Furtado.

Scoringen kom etter et langt utspill fra Øystein Øvretveit, som spratt én gang før Furtado løftet ballen elegant over keeper og kunne skli ballen inn i det tomme målet. Samtidig smalt mannen fra Kapp Verde inn i stolpen og tok telling etter feiringen, men kom seg på beina igjen.

Store sjanser

Etter pause var det igjen hjemmelage­t som presset på og hadde flere store sjanser til å sette utligninge­n.

Men da klokka naermet seg 90 fikk Jerv en svaert god mulighet. Furtado satte fart mot et vaklende Aalesundfo­rsvaret, men rytmen forsvant og endte til slutt i en rotete avslutning fra Jørgen Solli.

– Jeg klarte å passere spilleren som markerte meg. Da fikk jeg på meg to til og spilte Willis gjennom med en litt svak ball. Vi har snakket litt om den situasjone­n i garderoben. Så spilte han tilbake til meg, og jeg var uheldig og skjøt meg selv i foten. Utrolig kjedelig, spesielt når vi slapp inn rett etterpå, forklarer venstrebac­ken Solli.

For like etter den gode Jerv-sjansen smalt det i nettet bak Øvretveit. Jerv-keeperen spilte en god kamp med flere solide redninger, men måtte etter 88 minutter spilt se ballen fly i mål fra Erlend Segberg.

Dermed må Jerv for andre kamp på rad se seieren glippe på tampen. Mot Ull/Kisa sist ledet Grimstad-laget 3-1, før 3-3-målet kom på overtid.

Skuffet

– Jeg tror alle er skuffet nå. Det er tungt å tape poeng på den måten. Vi er ikke fornøyde med ett poeng, melder

Solli.

Jerv har for alvor befestet sin plass i toppen av 1. divisjon etter en solid sesong så langt. Den sterke bortekampe­n mot storlaget Aalesund i Ålesund bekrefter nettopp det.

– Ja, jeg synd vi har vist over flere kamper, hele sesongen, at vi er et lag som bør og skal vaere oppi der i år. Vi har mye spennende spillere og et bra kollektiv. Vi viser at vi har noe oppi der å gjøre, mener venstrebac­ken.

Sist Jerv møtte Aalesund på bortebane tapte Grimstad-laget hele 0–4.

– Nå spilte vi stort sett mye bra ball og hadde grei kontroll mot dem. De skapte lite. Vi er veldig fornøyde med måten vi forsvarer oss på i kampene, selv om vi gjerne skulle holdt nullen i flere kamper. Men alle er påskrudd når vi forsvarer oss, og vi er veldig solide.

– Bittert

Jerv-trener Arne Sandstø forteller til Agderposte­n at det var en frustrert spillergru­ppe som snakket gjennom kampen i garderoben etter kampslutt.

– Det er bittert etter den prestasjon­en vi leverte i dag. Vi spilte mot kanskje formlaget nummer 1 i divisjonen; de har fem veldig sterke prestasjon­er bak seg. De klarer etter hvert å skape litt «klabb og babb» for oss, men uten de store gigantsjan­sene. Vi hadde tre svaere til, som vi ikke klare å punktere kampen med, sier Sandstø.

At Jerv-laget mister seieren for andre gang på rad på tampen tror han derimot ikke preger spillerne.

– Nei, ikke enda. Vi er skuffet, men prestasjon­en var veldig sterk.

Neste Jerv-kamp kommer allerede onsdag. Da venter nok et antatt topplag i Ranheim på bortebane. Sist Jerv gjesten trønderne vant Ranheim 5–0.

– Det er tøffe kamper. Nå klarte vi oss bra i dag, men vi ønsker å bli bedre for hver gang. Vi naermer oss fryktelig en trepoenger. Alt er mulig i Trondheim.

– Alt er på plass

I startoppst­illingen til Aalesund-kampen var Jørgen Solli på ny. Etter tidligere å ha slitt med skader etter overgangen til Jerv, har han den siste tiden virkelig blitt varm i den gule trøya. 25-åringen har startet seks av Jervs siste sju seriekampe­r.

– Jeg føler dette er min første ordentlige sesong uten skader og sånt. Jeg har jobbet godt med formen, og føler alt er på plass for tiden. Jeg føler det bare går bedre og bedre nå, forteller trønderen. Han kom til Jerv sommeren 2019 fra Nardo.

 ??  ??
 ??  ?? NEDTUR: Jørgen Solli og Jerv leverte en solid bortekamp mot Aalesund, men da seieren glapp like før full tid var det en tung nedtur for formlaget Jerv.
NEDTUR: Jørgen Solli og Jerv leverte en solid bortekamp mot Aalesund, men da seieren glapp like før full tid var det en tung nedtur for formlaget Jerv.
 ?? FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN ??
FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN
 ?? THORSEN FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL ?? SKUFFET: Arne Sandstø forteller om skuffede og frustrerte Jerv-spillere etter at to poeng glapp to minutter før full tid mot Aalesund. Her er han etter hjemmekamp­en mot Stjørdals-Blink i mai.
THORSEN FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL SKUFFET: Arne Sandstø forteller om skuffede og frustrerte Jerv-spillere etter at to poeng glapp to minutter før full tid mot Aalesund. Her er han etter hjemmekamp­en mot Stjørdals-Blink i mai.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway