Agderposten

– Det haster for dem s

Vaksinekoo­rdinator i Arendal kommune, Heidi Helene Hamre, ber alle som ønsker vaksine om å melde seg før uke 32. Etternøler­e risikerer å måtte vente til lenger ut på høsten.

- Maia Tellefsen Aslaksen

Jeg har ikke gått ut med noe eksakt dato, men jeg tror at alle vil få tilbud i utgangen av uke 29, men det kan også vaere det blir uke 30, sier Fagge.

Generelt godt oppmøte

Bryn forteller at de ikke har invitert alle i Grimstad kommune enda og at de jobber seg nedover. Hun har inntrykk av at folk generelt sett møter opp til timene sine.

– Jeg synes folk stiller opp. Det er kanskje litt labert når man sender ut invitasjon og man må mase litt. Per i dag har jeg timer til og med tirsdag uke 30, forteller Bryn.

– Vi sender ut nye invitasjon­er over helga, legger hun til.

Bryn har inntrykk av at folk gjerne skulle vaert ferdigvaks­inert før ferien og at de synes det er synd at kommunen har måttet gi fra seg doser.

I Lillesand har vaksinekoo­rdinator Fagge inntrykk av at folk ikke har vaert saerlig misfornøyd­e med vaksinasjo­nsprosesse­n.

– Folk er jo litt uenige i prioriteri­nger, men vi har fulgt de nasjonale prioriteri­ngene slavisk, sier Fagge.

Skryter av folket

Hamre retter en takk til de som jobber med å sette sprøytene i Sør Amfi:

– Det har vaert varmt oppe i hallen og de som jobber der har gjort en utrolig god jobb.

Vaksinekoo­rdinatoren kommer også med ros til innbyggern­e i Arendal:

– Det er en fantastisk oppslutnin­g i gruppe 2–9. Hele 96 % av de i gruppe 3 har latt seg vaksinere. Vi har generelt høy oppslutnin­g i Arendal. Vi håper også å nå de yngste i gruppe 10 og 11, sier Hamre.

– Vi er veldig imponert over hvor mange som har stilt opp til vaksinasjo­n, spesielt første uka i fellesferi­en. All honnør til de som prioritere­r det.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? TYDELIG BESKJED: Vaksinekoo­rdinator Heidi Helene Hamre i Arendal kommune har en tydelig beskjed til alle som ønsker vaksine.
FOTO: PRIVAT TYDELIG BESKJED: Vaksinekoo­rdinator Heidi Helene Hamre i Arendal kommune har en tydelig beskjed til alle som ønsker vaksine.
 ??  ?? VENTETID: Hvis du ikke gir beskjed om at du ønsker vaksine, kan du risikere å måtte vente til langt ut på høsten, forteller va
VENTETID: Hvis du ikke gir beskjed om at du ønsker vaksine, kan du risikere å måtte vente til langt ut på høsten, forteller va
 ?? FOTO: ARENDAL KOMMUNE ?? ksinekoord­inatoren.
FOTO: ARENDAL KOMMUNE ksinekoord­inatoren.
 ?? FOTO: CHRISTIAN NØRSTEBØ ?? GODT I GANG: Vaksinekoo­rdinator Minna Fagge synes Lillesand kommune opplever få avbestilli­nger. Bildet er fra en tidligere anledning, hvor fastlege Svein Larsen får vaksine av Fagge.
FOTO: CHRISTIAN NØRSTEBØ GODT I GANG: Vaksinekoo­rdinator Minna Fagge synes Lillesand kommune opplever få avbestilli­nger. Bildet er fra en tidligere anledning, hvor fastlege Svein Larsen får vaksine av Fagge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway