Agderposten

Seiersrekk­a røk tross enorme sjanser: – Vi var heldige og uheldige

Etter en forrykende start fikk Arendal store problemer mot Nardo. Et sent hodestøt fra innbytter Preben Skeie reddet Arendal fra sesongens første tap, i det som ble en svaert frustreren­de kamp for serieleder­en.

- Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

Arendal Fotball – Nardo 2–2 Arendal føyk ut av startblokk­ene mot Nardo og allerede etter fire minutter spilt sendte Tobias Hafstad hjemmelage­t i ledelsen.

Men deretter var det gjestene som tok tak i kampen, og ut i andre omgang snudde Nardo kampen. Likevel var det hjemmelage­t som skapte de fleste sjansene, og spesielt etter 1-2-scoringen kjørte de helhvite kraftig.

Fem minutter før full tid steg Preben Skeie til vaers og stanget inn 2–2. Også i sluttminut­tene maktet Arendal å skape farlighete­r, men klarte aldri å presse ballen i mål.

– Det er litt bittert. Vi skulle hatt tre poeng i dag, mente Arendal-trener Roger Risholt etter kampslutt.

Enorme sjanser

Og Arendal-treneren sikter til hjemmelage­ts lange rekke med store målsjanser, spesielt gjennom andre omgang.

For etter den forrykende starten på første omgang var det Nardo som var naermest flere scoringer før pause.

– Vi var heldig i første omgang og uheldige i andre omgang, oppsummere­r målscorer Preben Skeie konsist.

Han er kjent for sin luftstyrke, og etter utallige cornere gjennom andre omgang stanget ballen i mål fra første stolpe til 2–2 etter 85 minutter. Med scoringen forsvarte han sin nyfriserte Ronaldo Nazario-sveis fra 2002 – en sveis Skeie helt frivillig stilte opp med.

– Det var digg. Og ett poeng er bedre enn null, men det var frustreren­de. I andre omgang kom spillet seg og vi fant relasjoner og fikk skapt en del sjanser, men ingenting kommer gratis i 2. divisjon. Man kan ikke forvente at man skal vinne hver kamp, forteller Preben Skeie.

Innbyttern­e sentrale

Etter de første tunge 45 minuttene gjorde Risholt og Arendal to spillerbyt­ter. Ermal Hajdari og Skeie kom inn for Mathias Johansen og Redon Pllana, og innbyttern­e satte fyr på kampen igjen for hjemmelage­t.

– Første omgang var ikke bra, selv om vi startet bra. Men vi ble bedre og bedre

utover i kampen og skapte sjanser. De hadde vel én og et lykketreff på scoringen i andre omgang. Men vi malte på og pushet. I andre omgang syns jeg vi var modige, og klarte å vende spillet oftere og få bevegelse. Hajdari spilte en fantastisk omgang, skryter Risholt.

Svensken ble av en lokal jury kåret til Arendals beste spiller etter at han var et uromoment for Nardo gjennom hele andre omgang ute på venstrekan­ten.

Roger Risholt tar med seg at de helhvite maktet å skape sjanser i fleng, til tross for at Nardo lå lavt og kompakt etter at de gikk opp i ledelsen.

?? SKJEGGEDAL THORSEN ?? STORE SJANSER: Preben Skeie og Arendal hadde enorme målsjanser mot Nardo. Her fortviler Skeie over en brent sjanse. Han skulle senere gjøre det godt igjen da han
SKJEGGEDAL THORSEN STORE SJANSER: Preben Skeie og Arendal hadde enorme målsjanser mot Nardo. Her fortviler Skeie over en brent sjanse. Han skulle senere gjøre det godt igjen da han
 ?? FOTO: THOMAS ?? stanget inn 2-2-målet.
 ?? THORSEN FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL ?? BITTERT: For Roger Risholt og Arendal var det bittert å måtte ta til takke med ett poeng hjemme mot Nardo søndag.
THORSEN FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL BITTERT: For Roger Risholt og Arendal var det bittert å måtte ta til takke med ett poeng hjemme mot Nardo søndag.
 ?? FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN ?? HÅRFIN: Preben Skeie har latt seg inspirere av en av tidenes beste angrepsspi­llere – Ronaldo.