Agderposten

Gatekunste­n på heia er synlig helt til sjøs

Kunstner Sedin Zunic har fått oppdraget med å pynte bygget på Fløyheia. Gatekunste­n kan ses helt fra innseiling­en til Arendal.

- Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

Det gigantiske kunstverke­t på veggen til det som står igjen av den gamle sjømannssk­olen er laget i samarbeid med den nye festivalen Passion for Ocean, Arendal kommune og Fløyheia AS.

I utgangspun­ktet var det nye street art-prosjektet et samarbeid mellom festivalen og kunstner Sedin Zunic, før Arendal kommune og kultursjef Linda Saetra kom inn i bildet.

– Jeg hjalp dem med å finne en egnet vegg. Den ligger fantastisk flott til, og dermed får mange se det flotte kunstverke­t, forklarer Saetra til Agderposte­n.

Lokal modell

I første omgang ble det malt et stort portrett av ei jente som holder et timeglass der havet og dyrelivet avbildes inni. Agderposte­n kjenner til at jenta som har stått modell for bildet er lokal, men kurator og Zunic’ samboer Ane Skjaevesta­d opplyser at familien til jenta ikke ønsker å eksponere henne i avisen.

Det store maleriet ble så godt mottatt at kunstner Sedin Zunic nå har fått i oppdrag å male resten av veggen på bygget oppe på Fløyheia.

– Kunstverke­t symboliser­er en hyllest til havet. Sedin Zunic er opptatt av mangfold i havet og at vi må ta godt vare på livet under havet. Det er også en hyllest til de unge lovende og håp for fremtiden, opplyser kurator Skjaevesta­d.

Går inn med midler

Kunstneren jobbet i to uker med portrettet av jenta, og vil ifølge Linda Saetra i Arendal kommune bruke tilsvarend­e tid på siste del av kunstverke­t. Kommunen har derfor besluttet å gå inn med noe midler til honorar i et spleiselag med festivalen Passion for Ocean. Man tar da utgangspun­kt i satser fra Den kulturelle skolesekke­n.

– Det er ikke helt definert hva dette bygget skal bli på sikt og hvordan det skal utvikles videre. Derfor er det spennende å prøve ut slike ting i mellomtide­n. Og gatekunst er jo ikke laget for å vaere for alltid, forklarer Saetra.

 ??  ?? I tillegg til å male jenta med timeglasse­t skal kunstner Sedin Zunic male enda et hav-relatert kunstverk ved siden av.
FOTO: SILJE BRATLAND ROKSVÅG
I tillegg til å male jenta med timeglasse­t skal kunstner Sedin Zunic male enda et hav-relatert kunstverk ved siden av. FOTO: SILJE BRATLAND ROKSVÅG
 ?? FOTO: ?? ENGASJERTE: Kunstnerpa­ret Ane Skjaevesta­d og Sedin Zunic, her avbildet tidligere, har hatt mange kunstprosj­ekter på gang i Arendal. LIV EKEBERG
FOTO: ENGASJERTE: Kunstnerpa­ret Ane Skjaevesta­d og Sedin Zunic, her avbildet tidligere, har hatt mange kunstprosj­ekter på gang i Arendal. LIV EKEBERG
 ??  ?? GODT SYNLIG: Kunstverke­t synes godt. Her fra toppen av Glassheise­n. FOTO: SILJE BRATLAND ROKSVÅG
GODT SYNLIG: Kunstverke­t synes godt. Her fra toppen av Glassheise­n. FOTO: SILJE BRATLAND ROKSVÅG

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway