Agderposten

Nå vil de prøve flytende hytter

Trehyttene AS starter snart byggingen av flytende luksushytt­er på et vann i Gjerstad.

- – Målet har vaert å finne på noe Jørund Flaa jofl@agderposte­n.no

som knapt har vaert bygd før. At vi skulle klare å lage noe helt unikt til gjestene våre, sier Åse Kristine Maesel Trydal til Agderposte­n.

Sammen med ektemannen Jens Trydal driver hun selskapet Trehyttene AS. Et selskap som har hatt stor suksess med å leie ut tretopphyt­ter i skogen nord for Gjerstad sentrum.

Suksesshis­torie

Trehyttene AS startet opp med den første hytta i 2016. Året etter vant de bedriftsut­viklingspr­isen for landbruket i AustAgder.

Siden den gang har tretopphyt­tene «Kråkeslott­et», «Flåklypa» og «Gjøkeredet» vaert stadig mer ettertrakt­et og oftere og oftere fullbooket.

– I år har hyttene vaert fullbooket siden tidlig i vår og helt frem til nå. Også utover høsten er det mange bookinger, forklarer Maesel Trydal.

På sosiale medier som Instagram har Trehyttene mange tusen følgere.

Så stor suksess har hyttekonse­ptet vaert for ekteparet at de i ett års tid har gått svangre med planer om å utvide.

Men da til et helt annet element. Vann.

Flytende hytter

– Vi har masse gjester og veldig gode tilbakemel­dinger. Nå har vi ønsket å utvide og gjøre noe nytt - lage en annen type overnattin­gsopplevel­se. Sammen med Innovasjon Norge har vi det siste året jobbet med en idé om flytende hytter, sier Trydal.

I løpet av 2021 har ideen materialis­ert seg til planstadie­t. Nå er søknader om to flåthytter godkjent, samt etablering av egen tilførsels­vei frem til Urdvann, hvor hyttene skal sjøsettes.

– Det er veldig spennende og nå er det ikke så lenge før vi er i gang, sier Maesel Trydal.

I løpet av oktober starter byggingen. Gjerstad Hus AS har fått jobben.

– Målet er at den første hytta skal stå ferdig til påske. Så vet vi jo at dette er et spesielt prosjekt, så det kan jo muligens ta lenger tid. Men før neste sommer skal i hvert fall den første hytta vaere klar for gjester, sier hun.

– Mye luksus

Den første hytta får navnet «Vannspeile­t». Den andre hytta, som så langt ikke har fått navn, skal etter planen bygges etter den første og stå klar året etter.

Hyttene blir 56 kvadratmet­er store og skal ligger rundt 20 meter ut på vannet.

– Det blir 20 meter lange flytebrygg­er ut til dem. På taket kommer det store takterrass­er med både stupebrett, boblebad og bålpanne, sier Maesel Trydal.

Flåtehytte­ne blir ankret til bunnen og fra dem skal du kunne drive både bading, fisking og ulike vannsporta­ktiviteter.

Hver hytte får overnattin­gsplass til 6-8 personer.

– Det skal vaere høy standard på hyttene. Det skal rett og slett bli litt luksushytt­er, forklarer hun.

– Spennede tid

Ekteparet Trydal forteller at det er mye fisk i vannet hvor hyttene skal ligge. Både abbor og ørret. I tillegg er det god kvalitet på vannet med tanke på bading.

Hyttene blir også utstyrt med kajakker eller kanoer, slik

at de som leier enkelt skal kunne ta seg rundt på vannet.

– Vannet er ikke sånn veldig stort, men to hyttene blir liggende et godt stykke fra hverandre slik at de blir liggende avskjermet fra andre, sier hun.

Det blir vann og avløp til hyttene som skal strekkes i vannet til Tangvald der avløpsanle­gg er bygget for de andre tre hyttene Trydal-paret eier.

Det blir parkerings­areal på rundt 45 kvadrat til hver hytte. Planene er godkjent av kommunen og har (etter noen mindre endringer på planlagt tilførsels­vei) også fått tommel opp fra statsforva­lteren.

– Vi går en veldig spennende tid i møte og gleder oss til alt står klart, sier Maesel Trydal.

 ??  ?? SATSER NYTT: Åse Kristine Maesel Trydal og mannen Jens Trydal gjør stor suksess med tretopphyt­ter. Nå satser de på nye hytter i nye elementer: flåtehytte­r.
SATSER NYTT: Åse Kristine Maesel Trydal og mannen Jens Trydal gjør stor suksess med tretopphyt­ter. Nå satser de på nye hytter i nye elementer: flåtehytte­r.
 ?? FOTO: PRIVAT/INSTAGRAM ??
FOTO: PRIVAT/INSTAGRAM
 ?? FOTO: PRIVAT/INSTAGRAM ?? GJØR SUKSESS: Åse Kristine Maesel Trydal og mannen Jens Trydal i en av hyttene deres.
FOTO: PRIVAT/INSTAGRAM GJØR SUKSESS: Åse Kristine Maesel Trydal og mannen Jens Trydal i en av hyttene deres.
 ?? flåtehytte­r. FOTO: PRIVAT/INSTAGRAM ?? SATSER NYTT: Åse Kristine Maesel Trydal og mannen Jens Trydal gjør stor suksess med tretopphyt­ter. Nå satser de på nye hytter i nye elementer:
flåtehytte­r. FOTO: PRIVAT/INSTAGRAM SATSER NYTT: Åse Kristine Maesel Trydal og mannen Jens Trydal gjør stor suksess med tretopphyt­ter. Nå satser de på nye hytter i nye elementer:
 ?? FOTO: ARKITEKTTE­GNING ?? FLYTEHYTTE­R: Slik er det tenkt at de nye flåtehytte­ne vil se ut. De er 55 kvadratmet­er store med soveplass til 6-8 personer. På takterrass­en blir det stupebrett, boblebad og bålpanne.
FOTO: ARKITEKTTE­GNING FLYTEHYTTE­R: Slik er det tenkt at de nye flåtehytte­ne vil se ut. De er 55 kvadratmet­er store med soveplass til 6-8 personer. På takterrass­en blir det stupebrett, boblebad og bålpanne.
 ?? FOTO: ARKITEKTTE­GNING ?? FLYTEHYTTE­R: Slik er det tenkt at de nye flåtehytte­ne vil se ut. De er 55 kvadratmet­er store med soveplass til 6-8 personer. På takterrass­en blir det stupebrett, boblebad og bålpanne.
FOTO: ARKITEKTTE­GNING FLYTEHYTTE­R: Slik er det tenkt at de nye flåtehytte­ne vil se ut. De er 55 kvadratmet­er store med soveplass til 6-8 personer. På takterrass­en blir det stupebrett, boblebad og bålpanne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway