Agderposten

– Driver ikke klappjakt, men folk skal også få sove

Mye feststøy, bråk og slåssing preget natt til søndag i Agder.

- Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

– Det har ikke vaert helt ellevilt, men en del ordensfors­tyrrelser. Jeg har ikke hatt tid til å twitre alle forhold, innleder nattens operasjons­leder Linn Andresen.

Fra Arendal kom det et par meldinger gjennom natten på ordensfors­tyrrelser. Rundt klokken to fikk politiet melding om slåsskamp og at noen hadde røket i tottene på hverandre i Arendal sentrum.

En patrulje dro ut til stedet. En person ble bortvist.

En snau time før dette var en annen person blitt bortvist fra Arendal sentrum, også denne på grunn av ordensfors­tyrrelser.

– Ellers var det greit med patruljer i området og ikke så mange meldinger, sier Andresen.

Andresen oppsummere­r Agder-natten med følgende hendelser: Meldinger om bråk, feststøy og ordensfors­tyrrelser.

- Det var en natt til søndag på det jevne. Mye folk ute, og alt som hører med til uteliv og folk.

Natt til lørdag måtte politiet naermest fotfølge russen fra skanse til skanse gjennom Agder. Natt til søndag kom det også noen meldinger om bråk fra russen.

– Måtte dere fotfølge dem i natt også?

– Vi prøver å følge opp de klagene vi får, med tanke på nattero. Vi var ute hos dem et par ganger, bekrefter operasjons­leder.

– Vi driver ikke klappjakt på russen, men samtidig skal folk få sove. De får beskjed om å dempe seg, og følger anvisninge­ne. Jevnt over oppfører russen seg veldig bra, svarer Andresen.

I østre deler av fylket var det saerlig fra området Gaupemyr langs E18 i Lillesand at det kom meldinger om høylytt russ. Ved McDonalds i Grimstad, som normalt også er et samlingspu­nkt, var det stille denne mai-natten.

 ?? FOTO: ØYVIND JOHNSEN ?? MÅTTE FLYTTE SEG: Russen fikk til slutt beskjed om å flytte seg fra Asko i Lillesand natt til søndag.
FOTO: ØYVIND JOHNSEN MÅTTE FLYTTE SEG: Russen fikk til slutt beskjed om å flytte seg fra Asko i Lillesand natt til søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway