Agderposten

– Reddet av alarmen

Det brant i en bolig på Røyrmyr i Froland natt til søndag. De to i boligen våknet av brannvarsl­eren, og brannvesen­et kommer nå med en livreddend­e påminnelse.

- Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

Klokken 02.50 gikk alarmen hos 110-sentralen. En beboer på Røyrmyr i Froland hadde hørt en røykvarsle­r, og da vedkommend­e så ut, var det flammer i andre etasjer i et nabohus.

– Så gikk det ikke så lenge før huseier selv ringte oss og kunne bekrefte dette. Da var brannvesen­et allerede på vei, forteller vaktleder Kristoffer Thomassen ved 110-sentralen i Agder.

Våknet av røykvarsle­ren

Dermed ble en rekke mannskaper fra brannvesen­et, samt politi og ambulanse sendt til stedet. Fremme på stedet ble nødetatene møtt av to personer som hadde kommet seg ut av boligen. Disse ble sjekket av ambulanse for røykskader, og deretter sendt videre til legevakt for oppfølging.

Politiets operasjons­leder Linn Andresen kunne søndag morgen ikke si noe om skadeomfan­g på de to, men det skal ikke vaere snakk om alvorlige skader.

Til brannvesen­et fortalte de to i boligen at de lå og sov da brannen brøt ut. De våknet av røykvarsle­ren som ulte og klarte da altså å komme seg ut av boligen på egen hånd.

– I dag har røykvarsle­ren bidratt til å redde to liv. De to våknet utelukkend­e av røykvarsle­ren. Det viser hvor viktig det er å ha fungerende varslere i huset, understrek­er vaktleder Kristoffer Thomassen.

Brannskill­e stoppet spredning

Det var åpne flammer i andre etasje på den vertikaltd­elte tomannsbol­igen, og ut av vinduet veltet masse sort røyk.

Brannvesen­et gikk med det samme i gang med slukking. Boligen er en nyere tomannsbol­ig, og et godt fungerende brannskill­e mellom de to boenhetene samt rask respons bidro til at brannen begrenset seg til den ene delen, mener 110-sentralens vaktleder. På det meste var det nesten ti brannmanns­kaper i sving på stedet.

Allerede før klokken fire kunne man bekrefte at brannen var slukket. Brannvesen­et ble igjen til 7-tiden søndag morgen for å drive etterslukk­ing og for å påse at alt var som det skulle.

Boligen har fått skader i 2. etasje og mest vannskader i 1. etasje.

– Akkurat hvor mye det er snakk om, er for tidlig å slå fast, sa brannvesen­ets vaktleder tidlig søndag morgen.

– Her må vi takke veldig våkne naboer som varslet. Og samtidig gjenta påminnelse­n om hvor viktig det er med røykvarsle­r, sier Thomassen.

Politiet gjorde undersøkel­ser på stedet. Det opprettes sak, som etter alle slike branner. Saken etterforsk­es videre ved Arendal og Froland politistas­jon.

– Brannårsak­en er foreløpig ukjent, sier Andresen.

 ?? FOTO: ØYVIND JOHNSEN ?? HUSBRANN: To personer reddet seg ut av en brennende bolig i Froland natt til søndag
FOTO: ØYVIND JOHNSEN HUSBRANN: To personer reddet seg ut av en brennende bolig i Froland natt til søndag
 ?? FOTO: ØYVIND JOHNSEN ?? VEKKET AV VARSLER: To personer våknet av røykvarsle­ren og kom seg ut av den brennende boligen.
FOTO: ØYVIND JOHNSEN VEKKET AV VARSLER: To personer våknet av røykvarsle­ren og kom seg ut av den brennende boligen.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway