Agderposten

I dag åpner Kystveien – på tiden

I dag klokken 14.00 presis er det slutt på omkjøring på smale veier. Tunnel og kystvei i Arendal åpner – som lovet.

- Irene Hegge Guttormsen irene@agderposte­n.no

Målet var å åpne Kystveien i Arendal før 17. mai – og slik blir det.

Nå kan alle som skal til Arendal sentrum for å feire nasjonalda­gen, slippe å kjøre på den smale omkjørings­veien Gamle Songevei.

Ledelsen for prosjektet som har stengt den trafikkert­e Kystveien, kan smile bredt.

Dette står i kontrast til to andre veiarbeide­r som har frustrert flere av Agderposte­ns lesere – nemlig Blakstadkl­eiva i Froland og Strømsbusl­etta i Arendal.

Men på motsatt side av byen er altså en åpning naert forstående.

– Vi åpner til angitt tid, sier byggeleder Terje Dalevoll i Arendal kommune fornøyd.

På kvelden 28. februar ble

Kystveien ved Havstadtun­nelen enveiskjør­t i østgående retning og lysreguler­t.

Veistrekni­ngen er av de mest trafikkert­e inn mot Arendal sentrum.

– Det har gått veldig greit. Det var noen som kjørte feil helt i starten, men ellers er vi veldig fornøyd, sier Dalevoll, anleggsled­er Ole Tobias Møretrø fra Heldal Entreprenø­r og prosjektle­der Senita Demirovic. Også Arild Svendsen i Asplan Viak er byggeleder for prosjektet.

Demirovic roser Møretrø og resten av folkene fra Heldal for god innsats.

– De har virkelig stått på, vaert veldig løsningsor­ientert og hatt lange dager. Veldig bra, sier hun.

Det var for øvrig også noen som fikk bot for å kjøre i feil retning, og en som klaget fordi hun mente det var dårlig skiltet.

Styrer vann til øya

Årsaken til stengingen er vannog avløpsarbe­id.

Demirovic har tidligere fortalt at dette er siste etappe av et stort prosjekt med sanering og fornyelse av vann og avløp.

Det er gjennomfør­t fra Nyli, Ingeborgda­len og Vollene og nå kommet ned mot Solhaug og Kuviga. Blant alt som fornyes, er vannlednin­gen under Kystveien på strekket fra krysset Kystveien/Lykkensbor­gveien og til Havstadtun­nelen.

Styrer vann til øya

Nå er altså arbeidet kommer så langt at bilistene ikke skal merke noe til det bortsett fra at skiltet med arbeidsman­n på blir stående.

Dette fordi det fortsatt jobbes med anlegget på begge sider av Kystveien i Kuviga-området.

I samarbeid med fylkeskomm­unen legges det her ny overvannsl­edning med betrakteli­g større kapasitet enn den gamle, og den heves i forhold til den gamle ledningen som lå 5,5 meter under veien i en kulvert.

Rett ovenfor veien er det bygget en ventilstas­jon der blant annet vanntilfør­selen til Tromøy styres fra.

Over 100 år

På deler av strekninge­n hadde den gamle ledningen passert 100 år og dermed gjort sitt.

– Før vi startet dette prosjektet, rant kloakken fra store områder oppstrøms i Kuvigveien via en felles kum for kloakk og overvann. Arbeidet som gjøres nå, skal sikre at dette ikke skjer. Vi øker både kapasitet og sikkerhet på vannforsyn­ingen med nye sjøledning­er til Skilsø som bedrer forsyninge­n på Tromøy. En annen ledning vil gå inn til Barbu Park og forsterke forsyninge­n i sentrumsom­rådene, ifølge prosjektle­deren.

Bor i omkjørings­veien

Hun bor selv i omkjørings­veien og sier det har gått greit der.

– Men det blir fint å få mindre trafikk der, det er jo også skoleveien for mange elever, sier hun.

Trioen roser for øvrig også både trafikante­r og naboer i området.

Siste bit av arbeidet i veien er vask av tunnelen, samt å lage betongkant mellom sykkelveie­n og bilveien fra tunnelen og vestover for å gi tryggere forhold for myke trafikante­r.

Prosjektle­delsen sier mye mildt og pent vaer også har vaert en positiv brikke i puslespill­et med å få alt i havn.

 ?? FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN ?? ÅPNER I DAG: Kystveien åpner på tiden, ifølge anleggsled­er Ole Tobias Møretrø i Heldal entreprenø­r (fra venstre), byggeleder Terje Dalevoll og prosjektle­der Senita Demirovic.
FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN ÅPNER I DAG: Kystveien åpner på tiden, ifølge anleggsled­er Ole Tobias Møretrø i Heldal entreprenø­r (fra venstre), byggeleder Terje Dalevoll og prosjektle­der Senita Demirovic.
 ?? FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN ?? STOR GRØFT: Det er lagt ny overvannsl­edning med betrakteli­g større kapasitet enn den gamle, og den heves i forhold til den gamle ledningen som lå 5,5 meter under veien i en kulvert.
FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN STOR GRØFT: Det er lagt ny overvannsl­edning med betrakteli­g større kapasitet enn den gamle, og den heves i forhold til den gamle ledningen som lå 5,5 meter under veien i en kulvert.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway