Agderposten

Innbyggern­e i Grimstad er ikke opptatt av at det kommer boliger på Torskeholm­en

Innbyggern­e fikk spørsmålet «Hva er viktigst for deg i utviklinge­n av Torskeholm­en?» i spørreunde­rsøkelsen Grimstad Eiendomsut­vikling hadde høsten 2020. De var stolte av undersøkel­sen – vel å merkefør sultatene var analysert.

- Ragnar Theis Holvik Grimstad

svaraltern­ativer, og respondent­ene kunne velge tre av disse. Undersøkel­sen ble besvart av 3.474 innbyggere. Det var en overrepres­entasjon av unge respondent­er. «Gretne gamle gubber» (og kjerringer), de over 65 år, var underrepre­sentert i undersøkel­sen.

Det var 18 Grimstad Eiendomsut­vikling var

stolte av undersøkel­sen – vel å merke før undersøkel­sens resultater var analysert. Til Grimstad Adressetid­ende (29.10.19) uttalte Lars Ingeberg i Grimstad

eiendomsut­vikling (GEU): «3.500 svar er en respons som er helt unik på landsbasis. Dette er utvilsomt først og fremst et uttrykk for et enormt engasjemen­t for saken (..) Resultaten­e av spørreunde­rsøkelsen blir nå systematis­ert, og informasjo­nen vil bli gjort tilgjengel­ig for alle så fort den er ferdig.»

de fem viktigste utviklings­trekk innbyggern­e i Grimstad ønsker for Torskeholm­en er: 1. Uteserveri­ng, kafeer og restaurant­er (2.162 stemmer/62 % av innbyggern­e). 2. Torg, møteplasse­r og bryggeslen­g (1.500/43 %) 3. Offentlig bad (sjøbad, badstue, stupetårn, vannlek) (1.024/29 %). 4. Fiskemotta­k/fiskeutsal­g (873/25 %). 5. Båtplasser (639/18 %).

Undersøkel­sen viser at

Innbyggern­e mener de tre minst viktige måtene å utvikle Torskeholm­en på er boliger (220/6 %), parkerings­plasser (143/4 %) og annet (96/3 %).

andre ord slå fast at innbyggern­e i Grimstad ikke er opptatt av at det kommer boliger på Torskeholm­en. Det er en helt annen utvikling av denne holmen folk ønsker. Stikkord for utviklinge­n

Vi kan med

er allmennhet­ens interesser, fellesskap og opplevelse­r og ivaretakel­se av tradisjone­r (fiskeutsla­g, bad og båtliv).

Grimstad Eiendomsut­vikling har så langt ikke presentert planer med utgangspun­kt i innbyggern­es tydelige

Folket har talt.

og representa­tive tilbakemel­ding. Planene til GEU har vaert styrt av saerintere­ssene til noen få utbyggere som ønsker en massiv boligbyggi­ng – løsrevet fra Havneplane­n og innbyggern­es uttalte ønsker.

det forslag om et stort kontorbygg på fylling 70 meter ut i Groosefjor­den utenfor Saulebukt. Naer 3.000 krevde bystrand i en underskrif­tsaksjon. De folkevalgt­e lyttet, snudde, og i dag har mange gleden av stranden med utsikt ut Smørsund.

I 2002/2003 var

august skal de folkevalgt­e førstegang­sbehandle forslag til regulering av Torskeholm­en. Vil de folkevalgt­e lytte til sine innbyggere?

I slutten av

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway