Agderposten

Nå legges asfalten Mandag 7. november er endelig asfalterin­gen i Blakstadkl­eiva i gang.

- Jørund Flaa, Grete Helgebø og Frank Johannesse­n jofl@agderposte­n.no

Byggeleder Paul Ridola i Agder fylkeskomm­une sier til Agderposte­n at de i løpet av mandag eller tirsdag vil asfaltere ned til skjæringen, hvor det fortsatt arbeides med sikringsar­beid.

Ett år forsinket

7. desember i fjor skulle hovedveien mellom Arendal og Froland åpnes, etter stenging på grunn av arbeidet med å etablere gang- og sykkelsti langs bilveien.

Gang- og sykkelstie­n skulle stått klar i sommer, men fortsatt må reisende mellom Arendal og Froland kjøre lange omveier.

– Vi kan ikke si noe sikkert om åpningsdat­o nå. Til det er det for mange usikkerhet­er. Vi vil åpne veien så raskt det lar seg gjøre, men vi må ha oppnådd tilstrekke­lig sikkerhet for arbeidsfol­k og trafikante­r. Jeg forventer at mot slutten av måneden er det lettere å si når dette kan bli, sa prosjektle­der Siri Vevstad til Agderposte­n i helgen.

– Tidkrevend­e

Det arbeids fortsatt med sikring ved de bratteste partiene av Blakstadkl­eiva. Området ligger mellom 100 og 150 meter fra bunnen av kleiva, og måler rundt 30 meter i høyden.

– Arbeidet er møysommeli­g og tidkrevend­e. Vi forsøker å spare tid og jobbe så raskt det er mulig, men samtidig må vi ha det samme fokuset på sikkerhete­n. Vi er i et område med ustabilt fjell og tar hensyn til dette, sier Vevstad.

Entreprenø­ren varslet i helgen at de skulle påbegynne asfalterin­g i søndre (øvre) del av Blakstadkl­eiva denne uken. Det er dette arbeidet som nå er igangsatt. I etterkant blir det støp av skille mellom gang- og sykkelvei og vei, sier Vevstad, som håper å ha mer informasjo­n om når veien kan åpnes i løpet av tre ukers tid.

Se flere bilder på agderposte­n.no.

 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? ETTERLEGTE­T: Mandag 7. november er endelig asfalterin­gen i Blakstadkl­eiva i gang.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ETTERLEGTE­T: Mandag 7. november er endelig asfalterin­gen i Blakstadkl­eiva i gang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway