Agderposten

Skole til 250 mill. har

På Stuenes skole er det plass til 525 elever på barnetrinn­et. Det går imidlertid bare 228 elever der. Ni klasserom står tomme. Nok en gang varsler kommunedir­ektøren at noe må gjøres med skolestruk­turen.

- Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

Nye Stuenes skole ble åpnet i mars 2015, og ble bygget med plass til 825 elever fra første til og med tiende klasse. 525 av disse var på barnetrinn­et. Skolen kostet 250 millioner kroner.

Skolen var planlagt for nesten dobbelt så mange elever som gikk på skolen den gang den ble vedtatt bygget i 2013. Den er bygget for 75 elever per trinn – fordelt på tre klasser per trinn.

Eydehavn og Nesheim

Årsaken til at skolen ble planlagt så stor, var at den skulle romme 108 elever fra Nesheim og 145 fra Eydehavn – pluss at den skulle ha litt plass for fremtidig vekst.

Men bystyret har aldri – til tross for flere forslag – klart å bli enige om å legge ned disse skolene.

– Vi har veldig god plass, innrømmer rektor May Dypdalen på Stuenes skole.

Den er bygget for tre parallelle­r på alle trinn. Dette året er det kun en klasse på 1. og 5. trinn.

På ungdomstri­nnet er alle klasser fulle. Stuenes tar imot ungdomssko­le elever fra gamle Moland skole – det vil si Eydehavn, Nesheim og Flosta barneskole­r.

Elevtallet synker

Kommunedir­ektøren har varslet nok en gjennomgan­g av skolestruk­turen. Siden 2018 har elevtallet i Arendal sunket med 256 elever. 7,6 prosent færre elever på 4 år, gjør det nødvendig med ny skolestruk­tur, mener kommuneled­elsen.

Det er i dag 16 kommunale og 3 private skoler i Arendal. I tillegg kommer Lunderød skole og ressurssen­ter og Sandum alternativ­e opplærings­skole.

– Vi kjenner bystyrets syn på forslag om å endre skolestruk­tur. Men det gjør ikke utfordring­en mindre reell for skolene, sa kommunalsj­ef Anne Grete Ødegården da hun presentere budsjett og langtidspl­an for skolene i forrige uke.

Hun har lagt inn en reduksjon på over 14 millioner kroner hvert år i driftskost­nader for skolene i Arendal fra 2024 til 2026. Neste år ber hun bystyret bruke til å drøfte ny skolestruk­tur. I 2023 foreslås innsparing­stiltak for elevnedgan­g og justering av klassetall på 700.000 kroner i tillegg til et flatt kutt på 10,8 millioner kroner.

Eydehavn skole er populær

Eydehavn skole har i dag 152 elever fra 1. til 7. trinn.

– Elevtallet har vært stabilt i de 5 årene jeg har vært her, sier rektor Oddbjørn Nordlinder Osmundsen. Elevtallet har kun variert med 4–5 elever.

– Første trinn er helt fullt. Vi har også flere trinn med 26–27 elever. Vi har plass nok, forsikrer rektor.

Han hadde tre elever som ikke fikk plass på Eydehavn skole i år.

– Vi har i utgangspun­ktet fritt skolevalg – så sant det er plass. Disse elevene kom utenfor vår krets, forklarer Nordlinder Osmundsen.

Han vil ikke begi seg ut på spekulasjo­ner om at noen

 ?? ?? LEDIG: Rektor May Dypdalen på Stuenes skole har plass til dobbelt så mange elever på barnetrinn­et som de har i dag.
LEDIG: Rektor May Dypdalen på Stuenes skole har plass til dobbelt så mange elever på barnetrinn­et som de har i dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway