Agderposten

Ni ledige klasserom

-

foreldre foretrekke­r en liten skole som Eydehavn er, der er det kun en klasse på hvert trinn – altså sju klasser.

– Det vi vet er at tilflytten­de foreldre er opptatt av at ungene skal gå på en mindre og mer oversiktli­g skole. Foresatte her ved Eydehavn skole hegner veldig om skolen sin og har en stor dugnadsånd, opplyser rektoren.

Stabil 75-årsjubilan­t

Nesheim skole fyller 75 år i år. Det gjør skolen med stabilt elevtall og 100 elever.

– Elevtallet stiger litt hvert år. Neste år får vi flere førsteklas­singer enn de siste årene, forteller rektor Torild Hegland Engen.

I vår la det innleide konsulents­elskapet PwC fram forslag til innsparing­stiltak som vil medføre at flere hundre barn i Arendal må bytte skole.

«Arendal kommune har ikke en skolestruk­tur som effektivt underbygge­r dagens faktiske behov. Det er relativt mange skoler med relativt få elever per skole. Deter også lav kapasitets­utnyttelse i skolene», skriver PwC i rapporten – som kostet en million kroner og av mange politikere ansett som bortkastet.

Overkapasi­tet i øst

I rapporten peker PwC på det er høy overkapasi­tet ved skolene i øst. Ved Flosta, Eydehavn og Nesheim påpeker konsulents­elskapet at det i dag er en samlet kapasitets­utnyttelse på i underkant av 60 prosent.

Fram til 2030 beregner de at kapasitets­utnyttelse­n vil reduseres til rundt 44 prosent. Morrow-etablering­en vil sannsynlig­vis dempe nedgangen.

Stuenes skole blir pekt på som en skole som er dimensjone­rt for å kunne ta imot det samlede antallet elever fra de nevnte skolene.

 ?? FOTO: ANNE GRO BALLESTAD ??
FOTO: ANNE GRO BALLESTAD
 ?? HELGEBØ FOTO: GRETE ?? GJENNOMGAN­G: Kommunalsj­ef Anne Grete Ødegården vil ha en gjennomgan­g av skolestruk­turen i Arendal kommune. Da budsjettet ble lagt fram, kom hun ikke med konkrete forslag om nedleggels­er.
HELGEBØ FOTO: GRETE GJENNOMGAN­G: Kommunalsj­ef Anne Grete Ødegården vil ha en gjennomgan­g av skolestruk­turen i Arendal kommune. Da budsjettet ble lagt fram, kom hun ikke med konkrete forslag om nedleggels­er.
 ?? FOTO: ANNE GRO BALLESTAD ?? GOD PLASS: Stuenes skole sto ferdig i 2015 og ble bygget med plass til 825 elever fra første til og med tiende klasse. I dag går det 228 elever på barnetrinn­et.
FOTO: ANNE GRO BALLESTAD GOD PLASS: Stuenes skole sto ferdig i 2015 og ble bygget med plass til 825 elever fra første til og med tiende klasse. I dag går det 228 elever på barnetrinn­et.
 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? FORNØYD: Rektor Oddbjørn Nordlinder Osmundsen har 152 elever på Eydehavn skole som er en 1. til 7. skole. Han forteller om stabilt elevtall og engasjerte foreldre.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD FORNØYD: Rektor Oddbjørn Nordlinder Osmundsen har 152 elever på Eydehavn skole som er en 1. til 7. skole. Han forteller om stabilt elevtall og engasjerte foreldre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway