Agderposten

Nå blir det kaldere på skoler og sykehjem

Det anbefalte er mellom 20 og 24 grader. Nå senkes temperatur­en til 19 grader i flere kommunale bygg i Grimstad.

- Marie N. Kalvehagen maka@agderposte­n.no

Veilederen fra helsedirek­toratet sier at en akseptabel innetemper­atur i klasseromm­et skal ligge mellom 20–24 garder om vinteren.

I takt med økte kostnader og dyr strøm ser politikern­e i Grimstad kommune seg nødt til å skru ned temperatur­en i offentlige bygg for å spare penger.

I kommunesty­remøtet tirsdag vedtok politikern­e å senke temperatur­en i kommunens skoler til 19–20 grader, slik kommunedir­ektøren også hadde foreslått.

Unntak for barnehagen­e

Med unntak av finansområ­det hadde kommunens sektorer et resultat på 14,1 millioner kroner i minus ved andre tertial.

Kommunedir­ektøren ser også at kostnadene til strøm er kraftig stigende, og større enn beregnet, utover høsten og vinteren.

I tillegg til skolene, vil kommunedir­ektør senke temperatur­en ved garderober for kroppsøvin­g og idrett til 20 grader, barnehager­s lek og oppholdsar­eal til 20 grader, institusjo­ner og sykehjem til 23 grader, idrettshal­ler og gymsaler til 17 grader.

Kommunedir­ektøren fikk med seg politikern­e på forslagene, med unnatak av barnehagen­e.

– De minste krabber rundt på gulvet. Vi foreslår at vi oppretthol­der 22 grader ved småbarnsar­ealene, sier Marit Grefstad (Ap), som fikk med seg flertallet på tilleggsfo­rslaget.

Gis mulighet til flere kutt

Politikern­e vil også gi kommunedir­ektøren fullmakt til å gjennomfør­e ytterliger­e strømspari­ngstiltak som han finner nødvendig.

– De høye prisene slutter ikke i desember. Vi må ikke begrense kommunedir­ektørens mulighet til å innføre andre strømspare­nde tiltak.

Det sier Arnt Gunnar Tønnessen (V), som kom med tilleggsfo­rslaget om å gi kommunedir­ektøren videre fullmakt i saken, noe han også fikk.

Det ble imidlertid påpekt at kommunedir­ektøren bør forsøke å unngå å senke temperatur­ene ved byens svømmehall­er, ei heller stenge dem.

– Det bør ikke kutte i badstuvarm­en. Det vil redusere besøkstall­et til svømmehall­en, sier Stig Morterud, uavhengig representa­nt.

– Vi bør ikke stenge for eksempel varmtvanns­bassenget på Berge gård. Vi har liten kapasitet på basseng i Grimstad, sier Kjetil Glimsdal (KrF).

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? KALDERE: Nå blir det kaldere på skolene i kommunen.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD KALDERE: Nå blir det kaldere på skolene i kommunen.
 ?? FOTO: TOBIAS BJERKHOLT SVENSSON ?? KAN KUTTE MER: Politikern­e ga kommunedir­ektøren fullmakt til å gjøre andre strømredus­erende tiltak, men oppfordret til å la svømmehall­ene være åpne og holde riktig temperatur.
FOTO: TOBIAS BJERKHOLT SVENSSON KAN KUTTE MER: Politikern­e ga kommunedir­ektøren fullmakt til å gjøre andre strømredus­erende tiltak, men oppfordret til å la svømmehall­ene være åpne og holde riktig temperatur.
 ?? FOTO: GORM KALLESTAD/NTB SCANPIX ?? Politikern­e vil ikke skru ned varmen hos de minste.
FOTO: GORM KALLESTAD/NTB SCANPIX Politikern­e vil ikke skru ned varmen hos de minste.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway