Agderposten

Han er én av seks fastleger som har sagt opp

Robert Sillerud på Nedenes legesenter er én av seks leger som nå kutter avtalen med Arendal kommune.

- Grete Helgebø grete.helgebo@agderposte­n.no

– Status er at Arendal kommune ikke vil styre noen pasienter hit. Jeg har fortsatt 1300 pasienter på lista mi som ikke vil få noe tilbud når jeg går av med pensjon, sier Robert Sillerud.

6 av 46 går ut

Han er en av de seks legene som jobber ut oppsigelse­stiden sin som fastlege nå.

Agderposte­n skrev i helgen om hvordan Arendal kommune må takle oppsigelse­r fra seks fastleger, midt i fastlegekr­isen, hvor det er krevende for kommunen å få tak i kvalifiser­te allmennleg­er.

Kommuneove­rlege Erik Werner beskriver situasjone­n som utfordrend­e.

Totalt har Arendal kommune avtaler med 46 fastleger.

Agderposte­n har bedt Arendal kommune om å opplyse hvilke leger som sier opp avtalene sine med Arendal kommune.

Her er lista:

- Stoa legesenter:

Ole Christian Fiane, Kristian Efjestad Austad og Torstein Værland - Havblikkle­gene: Knut Gimre Hernes - Hisøy legesenter: Hildur Gudmundsdo­ttir - Nedenes legesenter: Robert Sillerud

Etterlyser avklaring

På Nedenes legesenter har Robert Sillerud plass til seg selv, og tre fastlegeko­lleger. Likevel er han eneste lege på senteret.

Han forteller at flere hundre personer har skrevet under på en underskrif­tskampanje for å beholde fastlegeko­ntoret på Nedenes, og at han synes det er vanskelig å gå av med pensjon uten å vite at pasientene hans er ivaretatt.

– Jeg har ikke samvittigh­et til å bare lukke døra uten videre, sier han.

Planen er at Sillerud skal bli pensjonist ved årsskiftet.

Han har åpnet for å fortsette å jobbe noe, men ønsker ikke å være bundet til å gå på jobb hver dag. Halvannen måned før planlagt pensjonsal­der savner han en avklaring fra Arendal kommune.

– Vi har ikke avtalt noe om hvordan det skal foregå, sier fastlegen.

Når Arendal bystyre samles neste torsdag, er et forslag fra helsesjefe­ne i Arendal kommune blant det som skal behandles.

De 12 millionene skal sørge for at midlertidi­ge tiltak kan settes inn, før en mer langsiktig plan settes i verk fra 2024.

For å bøte på fastlegekr­isen i 2023 ønsker Arendal kommune blant annet å gi fastlegene 100 kroner per pasient de har på lista, ansette egne leger til å bemanne legevakten, gi leger i spesialise­ring fast ansettelse og gå inn for at kommunen kjøper legenes fastlegepr­aksiser av legene når de går av med pensjon eller sier opp.

 ?? FOTO: VIDAR FLØDE ?? VIL GÅ: Robert Sillerud har ønsket å bli pensjonist i en årrekke. Legen får likevel ikke avløsning.
FOTO: VIDAR FLØDE VIL GÅ: Robert Sillerud har ønsket å bli pensjonist i en årrekke. Legen får likevel ikke avløsning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway