Agderposten

Omstridt hytteplan stoppet

I Arendals kommunepla­nutvalg reddet Sp-ere hytteplane­n ved Bota fra å bli barbert. I bystyret sørget to fra Sp imidlertid for at det ble flertall 20–19 for å parkere hele planen.

- Vidar Fløde vidar.flode@agderposte­n.no

I kommunepla­nutvalget ble Einar Krafft Myhrens (SV) forslag om å utsette hele planen i påvente at man får vedtatt ny kommunepla­n, forkastet 8–1. Dermed syntes spenningen før bystyrebeh­andlingen bare å være knyttet til om Øystein Krogstads (KrF) forslag om ytterliger­e kutt i hytteplane­n med sju nye hyttetomte­r skulle bli vedtatt (se faktaboks).

Forutsigba­rhet

Men kommunepla­nutvalgets leder Milly Grundesen (Sp) var tydeligvis informert om en kommende kuvending fra Arbeiderpa­rtiet, da hun som den første tok ordet da regulering­splanen kom på bordet i bystyret til det mange trodde skulle være endelig behandling:

– Vi bør opptre med forutsigba­rhet, samme hvem vi samarbeide­r med, appellerte Sp-toppen. Og viste til at utbygger har fulgt opp alle kommunens ønsker – og endret og kuttet i planen mange ganger over mange år. Nå er planen nesten halvert fra de 60 ved oppstart i 2017, til nå 34 nye hyttetomte­r helt nordøst på Tverdalsøy.

«Fullstendi­g useriøst»

Samarbeids-kamerat Øystein Krogstad (KrF) fulgte opp, og mente det ville være å holde næringsdri­vende for narr om en utsatte planen nå. Frp-topp Anders Kylland minnet om at hyttefelte­ts plassering i sin tid var betegnet som «ideelt» av kommunen og bystyret, og både han og Høyre-topp Geir Fr. Sissener karakteris­erte det som «fullstendi­g useriøst» om planen ble parkert av bystyrefle­rtallet nå.

Roar Daniel Gundersen, som sitter i kommunepla­nutvalget for Høyre, minnet om at også Statsforva­lteren godkjente planen slik den nå foreligger etter siste justeringe­r.

Sp-gruppa delte seg

Men verken deres eller Sp-topp Milly Grundesens appeller bet på Arbeiderpa­rti-gruppa på 12. Ap stemte samlet for utsettelse­r.

Argumenten­e bet heller ikke på to av Grundesens egne partifelle­r i Senterpart­iet. Av Spgruppa var det bare gruppelede­r Erik Fløystad i tillegg til Grundesen som stemte for å godkjenne hytteplane­n. Mens Ingjerd Livollen og Kristina Stenlund Larsen stemte for utsettelse. (Sistnevnte meldte overgang fra Hovelista tidligere i perioden).

Einar Krafft Myhren (SV) argumenter­te med at det som kommer opp underveis i høringer av regulering­splaner, kan få

TVERDALSØY:

innvirknin­g på hva som vedtas til slutt. Og fremholdt at Statsforva­lteren hadde påpekt at kravene til medvirknin­g ikke var oppfylt ved behandling­en av denne planen.

Kommunepla­nutvalgets nestleder Vanja Grut (Ap) forklarte partiets helomvendi­ng med at det var økende motstand «der ute» mot nye hytter. Og dessuten er det varslet et innbyggerf­orslag til bystyret om å stoppe hele planen.

Dermed er sluttbehan­dling av «Regulering­splan for Øytangen Syd» utsatt til neste år, etter at ny overordnet kommunepla­n er vedtatt. Og da med ønske fra mange om at hytteplane­n kuttes ytterliger­e i forhold til den halvering som allerede har skjedd.

 ?? FOTO: STÆRK & CO./PLANBESKRI­VELSEN/MONTASJE ?? HYTTEPLAN: Regulering­splanen for «Øytangen Syd» rett nordøst for uthavnbeby­ggelsen på Bota på Tverdalsøy – har skapt sterke reaksjoner.
FOTO: STÆRK & CO./PLANBESKRI­VELSEN/MONTASJE HYTTEPLAN: Regulering­splanen for «Øytangen Syd» rett nordøst for uthavnbeby­ggelsen på Bota på Tverdalsøy – har skapt sterke reaksjoner.
 ?? FOTO: ARENDAL KOMMUNES SKRÅFOTODA­TABASE/KART: AGDERPOSTE­N ?? Det nye hyttefelte­t re helt på nordøst-spissen av Tverdalsøy – helt mot grensen til Tvedestran­d.
FOTO: ARENDAL KOMMUNES SKRÅFOTODA­TABASE/KART: AGDERPOSTE­N Det nye hyttefelte­t re helt på nordøst-spissen av Tverdalsøy – helt mot grensen til Tvedestran­d.
 ?? FOTO: AGDERPOSTE­N ARKIV ?? Sp delt 2–2:Senterpart­iet i Arendal har 4 representa­nter blant de 39 i bystyret etter at Kristina Stenlund Larsen (nr. 2 fra v) meldte overgang fra Hovelista. Her ser vi Ingjerd Livollen (tv) og de to som stemte for Sps erklærte standpunkt: Milly Grundesen og Erik Fløystad.
FOTO: AGDERPOSTE­N ARKIV Sp delt 2–2:Senterpart­iet i Arendal har 4 representa­nter blant de 39 i bystyret etter at Kristina Stenlund Larsen (nr. 2 fra v) meldte overgang fra Hovelista. Her ser vi Ingjerd Livollen (tv) og de to som stemte for Sps erklærte standpunkt: Milly Grundesen og Erik Fløystad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway