Agderposten

En politisk fakkel mot befolkning­ens fakkeltog?

- Tove Skyttemyr

Når man følger siste utvikling i teaterfore­stillingen “Sørlandet sykehus versus folkevalgt­es engasjemen­t” blir de av oss som har stått i kamp etter kamp betydelig frustrert.

september sier organisasj­onsdirektø­r Nina Føreland at man ikke har påbegynt arbeidet med å utrede ferie stengninge­n av Barneavdel­ingen, fødetilbud­et og samlokalis­ering av lindrende pasienter. Få uker senere legges det fram som vedtatt forslag i styret og det vanskelig å tro at man har intensjone­r om å involvere kommuner, pårørende og ansatte i arbeidet.

I Agderposte­n 23.

der kan man lese dette: «Administre­rende direktør vil ha en prosess preget av åpenhet, involverin­g og forankring av arbeidet fram til endelig beslutning. Dette gjelder egne ansatte og berørte kommuner. Planleggin­gsarbeidet skal ferdigstil­les desember 2022.»

Videre i saksfremle­gget

informert alle deltakende parter om at de hadde snaue 1.5 måneder på seg til å delta i prosessen? Vil man foreta ROS analyser i dette arbeidet? Hvordan kan kommunene på så kort tid konkludere med hvordan dette vil påvirke det kommunale helsetilbu­det som ligger rundt mange av disse pasientene?

Har hun da Og hvor er

spørsmålen­e fra politiske representa­nter til styret som faktisk anerkjenne­r dette tidsperspe­ktivet på så viktige pasienttil­bud?

byen formelig over av politiske representa­nter som øste ut sin mistillit til sykehusets ledelse inkludert styreleder­s håndtering. de kjempet om å komme først i fakkeltoge­t og ut i media. 15 ordførere sto skulder ved skulder i gode spørsmål mot sykehusled­elsen.

I 2010 rant

tonen en annen. For når enkelte modige folkevalgt­e tar initiativ og nå uttrykker mistillit til en ledelse som siste årene har vært preget av politianme­ldelser for brudd på å pasientsik­kerhet, en direktør som hovedsakel­ig kommuniser­er gjennom media

Nå er tydeligvis

og avisinnleg­g, eller via kommunikas­jonsdirekt­ørens Facebook/Messenger, så lander flertallet på at dette ikke er god metodikk at de har også benyttet media for informasjo­n.

til samarbeids­komiteen, mente Atle Svendal, AP, og fikk flertallet med seg. Samarbeids­komiteen er det såkalte vaktbikkje­utvalget om ble nedsatt for mange år siden da politikern­e i Arendal fryktet for nedleggels­e av sykehuset sitt. Må jo si at jeg er svært forundret over at man etter de siste års hendelser ikke allerede har hatt dette som tema i, litt usikker her samarbeids­komiteen? Hvem endret navn og når skjedde det?

Dette må først – Dette er

et forslag som ikke står på dagsorden og vi har ikke fått drøftet dette. Vi kan være enige om at det er mye ved sykehuset vi ikke liker. Men vi er en kommunal komité som ikke har noe beslutning­smyndighet i denne saken, sa Erik Fløystad. Nå blir man jo mer forvirret for skal ikke helse og omsorgskom­iteen ivareta også at pasientsam­arbeid skal fungere mellom sykehus og kommune? Og absolutt informere bystyret når dette samarbeide­t ikke fungerer optimalt eller det gjøres endringer som vil kunne påvirke dette?

uka ut invitasjon­er til en ny referanseg­ruppe som skal sikre lokalpolit­isk involverin­g i utviklinge­n av Sørlandet sykehus. Vi har vel rykte på oss for å ha

Direktøren sender denne

sterk lokalpolit­isk forankring her på Sørlandet i sykehussak­er, så her er jeg igjen forundret. Hvem skal lede denne referanseg­ruppen da? Er det en ny direktør på vei inn i ledelsesgr­uppa?

i altfor mange år nå vært gjenstand for stor uro, denne er uten unntak produsert av ledelsespo­litikk der. Takket være fokuset på økonomi kontra pasientsik­kerhet, manglende kommunikas­jon og oversikt har vi sett svært alvorlige hendelser ved foretaket. Samtidig uttrykker styreleder stor tillit til ledelsen gjennom både politianme­ldelser, uforsvarli­ge ansettelse­r, manglende kommunikas­jon gjennom riktige kanaler, ærlighet, pasientfok­us og evne til samarbeid med kommuner, brukerorga­nisasjoner og egne tillitsval­gte.

Sykehuset vårt har

ikke om hvilke politiske representa­nter som får medieoppme­rksomhet, den handler om budskapet som presentere­s, og ikke minst så handler det om handlekraf­t fra folkevalgt­e som skal ivareta befolkning­ens trygghet.

Denne saken handler

til å minne om at mistillit mot politiske representa­nter som unnlater å utvise nettopp slik handlekraf­t kan man gi uttrykk for om ikke så altfor lenge.

Det gir grunn

Arendal

 ?? FOTO: ANNE KARIN ANDERSEN ?? Arkivbilde av Tove Skyttemyr er fra 2011 - da som nå i kampmodus.
FOTO: ANNE KARIN ANDERSEN Arkivbilde av Tove Skyttemyr er fra 2011 - da som nå i kampmodus.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway