Agderposten

Han tipset om milliardær­ens badetrapp

Nils Martinius Justvik fra Lillesand mener ingenting står i veien for at han kan fortøye båten sin til en av en investor, motekonge og milliarder Ola Mæles tre badetrappe­r på Kalvøya.

- Tarald Reinholt Aas taaa@agderposte­n.no

Lillesand kommune startet tidligere i år ulovlighet­soppfølgin­g på investorer Ola Mæles eiendom på Kalvøya i Blindleia i Lillesand.

Dette skjedde etter tips fra publikum, skrev Agderposte­n tidligere i november. Sentralt i saken står Mæles tre badetrappe­r på fritidseie­ndommen.

– Det er litt overrasken­de at man bruker så mye tid og energi på sånn smårusk som dette.

Jeg synes det er litt spesielt all den tid man skulle tro kommunen hadde viktigere ting å ta tak i, uttalte hovedperso­nen.

«Totalt uvitende»

Nå står en lillesande­r fram som tipser i saken: Tidligere bystyrepol­itiker Nils Martinius Justvik fyrer i et leserinnle­gg gjengitt av Lillesands-Posten og Agderposte­n av denne bredsiden mot Ola Mæle:

«Han har fartstid i Blindleia og vet hvilken «indrefilet» han forvalter. Men han er derimot nærmest totalt uvitende om både allemannsr­etten og hvilke regler som gjelder for bygging i strandsona», skriver Justvik, en selverklær­t sosialist.

– Har irritert meg

Overfor Agderposte­n viser han fram sin lange fartstid i Blindleia.

– Når jeg har kjører rundt i indrefilet­en vår, ser jeg mye rart som skjer. Dette er noe som har irritert meg i årevis. Og da står jeg gjerne fram med navns nevnelse som tipser, sier Justvik.

Tar seg til gjerne rette

Mæles tre badetrappe­r på Kalvøya opplever han som stengsler. De strekker seg utover milliardær­ens eiendom, mener lillesande­ren.

– Om de blir stående, er jeg fristet til å fortøye båten til en av dem og ta meg et bad. Svømme rundt og sole meg. Det er det ingenting i veien for, mener Nils Martinius Justvik, og henviser til allemannsr­etten.

Mæle: – Vi får se

Ola Mæle humrer når Agderposte­n trekker fram den pågående badetrapp-diskusjone­n i Lillesand. Allemannsr­ett mot privat eiendomsre­tt er en helt «adekvat diskusjon», mener han:

– Vi får se hva lovens bokstav sier. Sett fra mitt ståsted må det være greit å ha en badetrapp.

– Og om Nils Martinius Justvik fortøyer båten sin i den?

– Det blir å sette saken på spissen og får stå for hans regning. I landet vårt har vi heldigvis mye areal tilgjengel­ig for alle. Og mange badetrappe­r, svarer Mæle.

 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN / NTB ?? INVESTOR: Ola Mæle, her sammen med kona Vibeke Mæle på rød løper i forbindels­e med at Petter Stordalen åpnet sitt nye hotell Sommero i Oslo.
FOTO: TERJE PEDERSEN / NTB INVESTOR: Ola Mæle, her sammen med kona Vibeke Mæle på rød løper i forbindels­e med at Petter Stordalen åpnet sitt nye hotell Sommero i Oslo.
 ?? ?? TIPSET OM TRAPPER: Nils Martinius Justvik opplever Ola Mæles tre badetrappe­r på Kalvøya (ringet inn) som stengsler. Foto: Johnny Foss Johnny Foss/arkiv
TIPSET OM TRAPPER: Nils Martinius Justvik opplever Ola Mæles tre badetrappe­r på Kalvøya (ringet inn) som stengsler. Foto: Johnny Foss Johnny Foss/arkiv

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway