Agderposten

Ukens åndelige treningspr­ogram – kondisjons­trening

-

Troen hører med til det helhetlige menneske og vil ha en plass i oss mennesker til alle tider. For at troen beholder en plass i våre liv når det humper og går, har vi behov for utholdenhe­tstrening. Hva kan den bestå i i trossammen­heng? I Bibelens Gamle testamente er det to verb som brukes om og om igjen og formidler hva troen utgjør. Det ene er uttrykket å «vente på Herren» (Sal 33,20). Det andre er uttrykket «stol på Herren» (Ordsp 3,5). Vår kondisjons­trening kan bestå i å praktisere disse to uttrykk. Vi kan trene å holde fast i og ikke gi slipp på Gud og på den andre siden ha tillit til og regne med Gud. «Vente på» + «stole på» er lik tro.

Eckhard Graune

Sokneprest i Trefoldigh­et menighet Tlf. 400 44 153

DAGENS BIBELORD Matteus 25,1–13

1Da kan himmelrike­t sammenlign­es med ti brudepiker som tok oljelampen­e sine og gikk ut for å møte brudgommen.

2Fem av dem var uforstandi­ge, og fem var kloke. 3De uforstandi­ge tok med seg lampene sine, men ikke olje. 4Men

de kloke tok med seg kanner med olje sammen med lampene. 5Da det trakk ut før brudgommen kom, ble de alle trette og sovnet. 6Men ved midnatt lød et rop: ‘Brudgommen kommer! Gå og møt ham!’ 7Da våknet alle brudepiken­e og gjorde lampene i stand. 8Men de uforstandi­ge sa til de kloke: ‘Gi oss litt av oljen deres, for lampene våre slukner.’ 9‘ Nei’, svarte de kloke, ‘det blir ikke nok til både oss og dere, gå heller til kjøpmannen og kjøp selv!’ 10Mens

de var borte for å kjøpe, kom brudgommen, og de som var forberedt, gikk sammen med ham inn til bryllupet, og døren ble stengt. 11Senere kom også de andre brudepiken­e og sa: ‘Herre, herre, lukk opp for oss!’ 12Men han svarte: ‘Sannelig, jeg sier dere: Jeg kjenner dere ikke.’ 13Så våk da, for dere kjenner ikke dagen eller timen.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway