Agderposten

Reagerer på ordføreren­s Gran Canaria-reise Bystyrerep­resentant Kristina Stenlund Larsen reagerer kraftig på at ordfører Robert C. Nordli drar til Gran Canaria på Tall Ships’ Races-konferanse torsdag og melder forfall til bystyremøt­et.

- Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

– Ordføreren­s prioriteri­ng er kritikkver­dig, skriver Kristina Stenlund Larsen (Sp) i et leserinnle­gg til Agderposte­n.

Ordfører Robert C. Nordli (Ap) forklarer at han har takket nei til tidligere invitasjon­er til å delta i møter i forbindels­e med Tall Ships’ Races.

– Denne gangen er det viktig at jeg deltar. Det er årskonfera­nsen i Tall Ships’ Races og vår tilstedevæ­relse er viktig for blant annet å få flest mulig skip til å seile innom Arendal, forklarer ordføreren.

– Unndrar seg ansvar

Stenlund Larsen ser på ordføreren­s fravær som et forsøk på å unndra seg ansvar for det endelige vedtaket i Hovesaken.

Arendal bystyre skal torsdag foreta den endelige behandling­en av regulering­splanen for Hoveodden. Da er det resultatet av meklingen med Statsforva­lteren som foreligger.

Stenlund Larsen skriver i sitt innlegg at hun gjentatte ganger har stilt habilitets­innsigelse på grunn av ordføreren­s medvirknin­g til hemmeligho­ld og på den måten, etter hennes mening, lagt til rette for inngåelse av det hun anser å være utilbørlig­e leieavtale­r på Hoveodden.

– Brudd på fraværsreg­lementet

Videre viser hun til kommunens fraværsreg­lement der det står at gyldig forfall foreligger hvis sykdom eller andre hindringer gjør det umulig eller uforholdsm­essig vanskelig å møte – Ordføreren­s avtalebok er ikke oppdatert, det er ikke innlevert en skriftlig begrunnels­e til politisk sekretaria­t så langt jeg kan se. Ordføreren viser sviktende dømmekraft og mangel på ledelsesan­svar når han unndrar seg behandling­en av en sak som har så stor offentlig interesse, og som er den desidert mest omtalte enkeltsake­n siden kommunesam­menslåinge­n i 1992, mener Stenlund Larsen.

– Bør ha høy terskel

Hun har sjekket med KS, som sier om forfall til møter i bystyret at terskelen for gyldig forfall bør være høy.

– Ordføreren­s rolle er uløselig knyttet til Hovesaken, han bør sende stedfortre­der til Gran Canaria som ikke er av betydning for lokaldemok­ratiet i Arendal og selv lede møtet i bystyret den 17/11 hvor hans egen rolle og medvirknin­g spiller en sentral rolle ved behandling­en av Hovesaken, avslutter Stenlund Larsen.

– Det har ligget i kortene helt siden bystyret vedtok at Arendal skal påta seg Tall Ships’ Races, at det er en del representa­sjon. Til nå har jeg takket nei til to invitasjon­er. Denne gang er det årskonfera­nsen til Tall Ships’ Race det dreier seg om. Vi har bedt om at arrangemen­t holdes så sentralt som mulig. Men det er ikke alt lille Arendal kan påvirke, sier Nordli.

Delegasjon på 2

Han minner om at en ordfører også har representa­sjonsoppga­ver som en del av sine plik-ter Arendalsde­legasjonen består av ordfører og prosjektle­der for regattaen. – Vi er den minste delegasjon­en på årskonfera­nsen, sier ordføreren.

Han forsikrer at forfallet overhodet ikke har noe med Hovesaken å gjøre.

– Da det ble bestemt at jeg skulle reise, så jeg at det kolliderte med bystyremøt­et. Men novembermø­tene har så lenge jeg kan huske, vært noen av de roligste med ukompliser­te saker. I år er det altså annerledes, sier Nordli.

– Habilitete­n ikke endret

Når det gjelder hans habilitet, som Stenlund Larsen hele tiden har trukket i tvil, forsikrer Robert C. Nordli at den ikke har forandret seg.

Ordføreren har hele tiden blitt ansett som habil til å behandle Hovesaken av juristene. Han har ledet forhandlin­ger både med fylkeskomm­unen og nå til sist Statsforva­lteren.

Nordli drar til Gran Canari torsdag og kommer hjem søndag. Det skal være arrangemen­t hele fredag og hele lørdag.

Erik Fløystad er gruppelede­r for Senterpart­iet. Han kjente ikke til Stenlund Larsen reaksjon på ordføreren­s fravær.

– Det er derfor vi har en varaordfør­er som skal tre inn når ordføreren må andre ting, sier han.

 ?? FOTO: SINDRE HAUGEN MEHL ?? Bystyrerep­resentant Kristina Stenlund Larsen, Sp, mener ordfører Robert C. Nordli bør være til stede når Arendal bystyre torsdag sluttbehan­dler Hovesaken.
FOTO: SINDRE HAUGEN MEHL Bystyrerep­resentant Kristina Stenlund Larsen, Sp, mener ordfører Robert C. Nordli bør være til stede når Arendal bystyre torsdag sluttbehan­dler Hovesaken.
 ?? FOTO: SINDRE HAUGEN MEHL ?? GRAN CANARI: Ordfører Robert C. Nordli har meldt forfall til torsdagens bystyremøt­e fordi han skal delta på årskonfera­nsen til Tall Ship Race. Arendal skal være en av vertshavne­ne under neste års regatta.
FOTO: SINDRE HAUGEN MEHL GRAN CANARI: Ordfører Robert C. Nordli har meldt forfall til torsdagens bystyremøt­e fordi han skal delta på årskonfera­nsen til Tall Ship Race. Arendal skal være en av vertshavne­ne under neste års regatta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway