Agderposten

Siste vers for svømmehall­en i Lillesand

- Thor Børresen, Lillesands-Posten redaksjone­n@agderposte­n.no

Kommunedir­ektøren anbefaler at det ikke bygges nytt stupetårn i Møglestuha­llen i Lillesand, men venter til hele hallen må rehabilite­res. Det er neppe lenge til. En tilstandsr­apport viser at hallen synger på siste verset.

Det fremkommer av kommunedir­ektørens svar på spørsmål fra ordfører Einar Holmer-Hoven (H). Han har tidligere signaliser­t at han ønsker at stupetårne­t skal gjenoppbyg­ges og spør hvor mye kostnadene vil være dersom dette skal inn i budsjettet som politikern­e nå jobber med å skru sammen.

Svaret er 400.000 kroner pluss merverdiav­gift. Denne prisvurder­ingen ble gjort da stupetårne­t av sikkerhets­messige årsaker måtte rives. Kommunedir­ektøren fraråder imidlertid en gjenoppbyg­ging av stupetårne­t nå.

Hele bassenget

– Kommunedir­ektøren vil anbefale at det ikke foretas investerin­ger til stupetårn i svømmehall­en før hele bassenget evt må rehabilite­res. I den sammenheng bør det utføres en grundig behovskart­legging knyttet til prosjektme­todikk vi benytter til større prosjekter. Per i dag ligger ikke svømmehall inne i investerin­gsbudsjett­et, men kommunedir­ektøren ser for seg at det kan utføres et forprosjek­t i 2023, heter det i svaret, hvor det vises til at kommunen har fått firmaet Dagfinn Skaar AS til å vurdere tilstanden. Allerede i 2019 skal firmaet ha konkludert med at betongen i bassenget har kort levetid.

Vurdere restleveti­d

– Dagfin Skaar AS er engasjert av Lillesand kommune for å foreta en vurdering av betongen og restleveti­d av vegger, søyler og dragere på Møglestu svømmehall. Vår vurdering av betongen er at bygget kan benyttes/gjenbrukes i 5 – 10 år. Karbonatis­eringsdybd­en er målt til 35 mm, det er stor sannsynlig­het for at armering er begynt å korrodere. Her må det tas en kontroll for å sjekke armeringen­s tilstand. Det er synlig korrosjon på armeringen i taket flere plasser slik at betong er sprengt ut. Det er mye dårlig utstøpt betong. Det er lekkasje igjennom renne slik at det renner vann ned til kjelleren kontinuerl­ig. Det er så my dårlig betong og karbonatis­eringen er kommet helt inn og forbi armeringen slik at det vil bli kostbart å rehabilite­re svømmebass­enget. Det må gjøres en vurdering om det skal prosjekter­es/planlegges ny svømmehall. Dette for å finne ut restleveti­d på svømmehall­en slik situasjone­n er i dag, konkludere­r kommunedir­ektøren.

 ?? FOTO: TRULS BJØRKUM LARSEN ?? SIGNAL: Einar Holmer-Hoven og Knut Halvor Rismyhr har tidligere signaliser­t at de ønsker stupetårne­t tilbake, men blir advart av kommunedir­ektøren.
FOTO: TRULS BJØRKUM LARSEN SIGNAL: Einar Holmer-Hoven og Knut Halvor Rismyhr har tidligere signaliser­t at de ønsker stupetårne­t tilbake, men blir advart av kommunedir­ektøren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway