Agderposten

– Høydepunkt­et blir skiflyging

De norske hoppkvinne­ne må tilbakeleg­ge hele 25 renn før de får realisere sin største drøm: Å hoppe i skiflyging­sbakken Vikersund 19. mars neste år.

-

– Jeg synes sesongen har startet veldig bra, både personlig og for laget sin del. I Wisla fikk vi bekreftels­en på at vi har gjort ting bra gjennom sommeren og høsten, selv om det er ting vi kan bli bedre på. Jeg gleder meg til fortsettel­sen, sier Silje Opseth til NTB.

Hun gikk til topps i verdenscup­åpningen i polske Wisla forrige lørdag. Søndag måtte hun ta til takke med en 7.-plass.

– Jeg ser veldig fram til sesongen. Som Silje sier, det ser ut som vi har fått en bra start og har et grunnlag som vi virkelig kan bygge videre på. At vi har et lag som er offensiv og ønsker å prestere. Men vi vet at jobben må gjøres gjennom sesongen, sier Thea Bjørseth, som ble nummer ti og 13 samme helg.

Enkelt svar

Når de to hopperne får spørsmål om hva som er blir høydepunkt­et i år, ser de lurt på hverandre før de svarer: – Skyflyging!

– Det og VM. De to ønsker jeg å være en del av og gjerne prestere, tilføyer Bjørseth.

Det internasjo­nale skiforbund­et (FIS) sa i april i år endelig ja til å la kvinner konkurrere i skiflyging etter en mangeårig dragkamp. Sportssjef for hopplandsl­aget, Clas Brede Bråthen, omtalte beslutning­en som «kanskje den viktigste milepælen i vår idretts historie».

– Vanvittig rått

Under damenes fellessean­sen på hopplandsl­agets pressetref­f i Holmenkoll­en tirsdag sist uke var skiflyging i fokus.

Også Eirin Kvandal snakket varmt om et svev i Vikersund.

– Hvordan blir det endelig å få hoppe i de største bakkene?

– Jeg tror det blir vanvittig rått. I hvert fall hvis vi får den farten vi trenger. Jeg gleder meg skikkelig, understrek­er Opseth til NTB.

Kvinnene skal ha sine neste verdenscup­renn i Lillehamme­r om én og en halv uke. Det blir hopping i både den lille og store Lysgårdsba­kken neste helg. (©NTB)

 ?? FOTO: OLE BERG-RUSTEN / NTB ?? Silje Opseth (fra venstre), Thea Minyan Bjørseth og Eirin Kvandal under hopplandsl­agets ««sesongkick­off» i Holmenkoll­en.
FOTO: OLE BERG-RUSTEN / NTB Silje Opseth (fra venstre), Thea Minyan Bjørseth og Eirin Kvandal under hopplandsl­agets ««sesongkick­off» i Holmenkoll­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway