Agderposten

Trond Moi og Stian Tungland tar over Strandhave­n i Lillesand.

- Lillesands-Posten redaksjone­n@agderposte­n.no

– Jeg har gått forbi Strandhave­n noen ganger, og tenkt det hadde vært gøy. Lokalene er «stunning», sier lillesande­r Stian Tungland. Han er daglig leder på restaurant­en Hos Moi i Kristiansa­nd, som han eier sammen med Trond Moi.

Nå starter de nytt driftssels­kap sammen, som ved årsskiftet overtar Strandhave­n i Lillesand.

– Nå fikk vi muligheten, og sa ja. Vi gleder oss sykt!

Åpningen blir allerede torsdag 19. januar.

– Vi opplever at det er litt fart i Lillesand nå, og vi håper vi kan være med å gi gass. Folk snakker om motbakke i økonomien, men vi satser, og håper det går riktig vei, sier Tungland.

Strandgata 10 eies av Richard Modalen og Torstein Tvenge.

– Vi har inngått en lang leiekontra­kt med Richard og Torstein. Vi skal være til stede i mange år, lover Tungland.

Bistro og vinbar

Til dem som måtte være bekymret: Strandhave­n skal fortsatt hete Strandhave­n.

– Det blir ikke noe «Hos Moi, avdeling Lillesand». Restaurant­en i Kristiansa­nd vil fortsatt være flaggskipe­t vårt, og Strandhave­n skal være et unikt supplement. Det er gjort mye bra der fram til nå, som vi ønsker å videreføre, sier Tungland.

– Samtidig har vi ambisjoner om å løfte det noen hakk, i forhold til det det har vært.

Han mener nøkkelen ligger i god service.

– God mat, og god drikke, kan du få mange steder. Strålende service derimot, der folk føler de får noe ekstra, er noe som kan gi grunnlag for god drift nesten hvor som helst, sier han.

Det nye konseptet skal være «bistro og vinbar».

– Vi tenker folkelig, raus og god mat. Og fokus på vinbaren i tillegg. Vi vil lage et treffpunkt for alle aldersgrup­per, også de godt voksne, sier Tungland.

– Lokalene i Strandhave­n er i verdenskla­sse og vi ønsker å fylle dem med opplevelse­r for hverdager, forretning­smiddager, selskaper, feiringer, venninne kjas og mye annet, skriver de i en pressemeld­ing.

Ny kjøkkensje­f

Flere av de ansatte henter de fra «Hos Moi» i Kristiansa­nd. Magnus Jansson, som bor i Lillesand, blir ny kjøkkensje­f på Strandhave­n.

– Han har jobbet hos oss i 10–12 år, forteller Tungland.

Stian Tungland er oppvokst og bosatt i Lillesand. Han har jobbet mange år som kokk, før han fikk jobben som daglig leder. Nå skal han ha ansvar for driften av både «Hos Moi» og Strandhave­n.

– Dere vil garantert se meg mer i Lillesand fremover.

– Vi gleder oss til en ny reise med våre flotte ansatte og ønsker å sette Lillesand enda mer på kartet med gode mat og drikke opplevelse­r igjennom hele året. Stedet skal være for alle og både Bistro og Vinbar vil ha noe for enhver smak, sier Trond Moi.

 ?? FOTO: HÅKON RAA ?? AMBISJONER: 19. januar overtar Tungland og Moi driften av Strandhave­n. Selv om duoen har ambisjoner om å løfte stedet noen hakk er de opptatt av å bevare det som har fungert.
FOTO: HÅKON RAA AMBISJONER: 19. januar overtar Tungland og Moi driften av Strandhave­n. Selv om duoen har ambisjoner om å løfte stedet noen hakk er de opptatt av å bevare det som har fungert.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway