Agderposten

Ble enige – juletrafik­ken sikret

-

Den frivillige meklingen mellom SAS-ledelsen og de kabinansat­te endte med enighet. Dermed vil juletrafik­ken gå etter planen i år.

SAS og kabinforen­ingene i Norge, Norsk Kabinforen­ing (NKF) og SAS Norge Kabinforen­ing (SNK), ble tirsdag enige om en ny tariffavta­le og har signert en kollektiva­vtale som varer fram til 31. mars 2024.

Avtalen innebærer en lønnsøknin­g på 3,7 prosent for alle kabinansat­te fra nyttår.

– Det har vært helt uaktuelt for oss å gå ned i lønn. Vi har fått på plass en avtale og sikret våre medlemmer et moderat lønnsløft som er i takt med resten av samfunnet, sier leder Bjarte Stedje i Norsk kabinforen­ing.

Han forteller at forhandlin­gene har vært svært krevende.

– SAS møtte til meklingen med krav om lengre arbeidsdag­er, lengre arbeidsper­ioder og dårligere forutsigba­rhet.

De kabinansat­te i SAS var klar til å ta ut rundt 500 medlemmer i streik om partene ikke ble enige, men enigheten gjør at SAS unngår konflikt rett før en travel julehøytid.

Nestleder i Parat-tilslutted­e SAS Norge kabinforen­ing, Eli Prestårhus, sier ansatte får et oppgjør på linje med frontfaget i år og neste år. Hun legger til at de kabinansat­te har for lav lønn, men hun er fornøyd med resultatet.

– Med det utgangspun­ktet vår arbeidsgiv­er hadde i dette oppgjøret, der det skulle spares flere hundre millioner, har vi grunn til å være godt fornøyd med resultatet som nå er oppnådd, sier hun.

Forbundsle­der Elin Roverudset­er i Kabinansat­tes forbund takker riksmekler Mats Ruland for stødig bistand i meklingene de siste par ukene.

– Vi er fornøyd med at medlemmene får et lønnstille­gg, fra nyttår og i forbindels­e med mellomoppg­jøret til våren, sier hun. (@NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway