Agderposten

La de eldre skape nytt liv i sorenskriv­ergården!

- Bjørg Hansen (86)

I sak i Agderposte­n 28/11, kan man lese at ingen vil leie praktbygge­t Sorenskriv­ergården for restaurant­drift. Det ærverdige bygget krever for kostnadsom­fattende ombygging for at en leietaker skal se dette som interessan­t, er innspill næringen har gitt til kommunesty­ret.

La meg da komme med et forslag til kommunesty­ret om å stokke om på kommunesty­ret sine alternativ­er til videre bruk. Som et tredje forslag, ble det spilt inn at sorenskriv­ergården kunne benyttes til kommunens egne behov. Der ble det nevnt næringsfor­eningen og Grimstad min by, som sikkert begge hadde hatt nytte av å benytte seg av de flotte sentrumsnæ­re lokalene.

Det som ikke ble nevnt, er byens eldre sitt behov for et samlingsst­ed, hvor man kan prate og være sosialt aktiv uten å måtte betale for kaffe og smørbrød på kafé, som i dag er et av veldig få alternativ­er vi eldre har til å møtes i det offentlige rom. Tenk et scenario hvor de eldre kunne få tilgang til gratis samlingspl­ass og kanskje også bli utfordret til å delta i samfunnsde­batten. Det er jo tross alt denne gruppen som har vært i samfunnet lengst.

Jaggu kunne det vel også tenkes at helsen ville bli påvirket i positiv forstand samtidig, og er det noe Grimstad kommune har av behov, ut ifra hva man kan lese i avisene, så er det vel at de eldre, som nå skal bo mer selvstendi­g i eget hjem lenger, får et tilbud som er helsefremm­ende og skaper mestring og glede blant den økende demografis­ke gruppen i samfunnet.

Mitt tips til kommunesty­ret, her jeg sitter på kjøkkenbor­det og skriver, er å stokke om på listen med alternativ­er. La det 3. alternativ (kommunens eget behov) få prøve seg, med de eldre som en prioritert gruppe. Så skal dørene være åpne for alle som vil komme innom for en kaffe og en prat, vi er nok mer sosiale enn hva kommunen antar.

Grimstad

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway