Agderposten

– Har med oss et stjernelag på jubileet

Koret pleier å fylle Trefoldigh­etskirken. Søndag er det 25-årsjubileu­m.

- Irene Hegge Guttormsen irene@agderposte­n.no

Den tradisjone­lle julekonser­ten til koret Cantabile har i år invitert et stjernelag av solister til søndagens konsert i

Trefoldigh­etskirken.

Det skriver dirigent Hans Jakob Epland i en pressemeld­ing.

– Klang og soul

Han skriver videre at Cantabile har gjennom 25 år etablert seg som et toppkor på Sørlandet.

– Koret er kjent for høy kvalitet og for å beherske mange stilarter. Korets kjennemerk­e har blitt deres særegne klang og soulpreged­e tolkninger.

De har lang tradisjon for å samarbeide med nasjonale og internasjo­nale gjestesoli­ster og gjestemusi­kere, ifølge dirigenten.

Nå gleder de seg stort til å holde en stemningsf­ull konsert sammen med band og solister.

Erfarne solister

– Tradisjone­lt samler korets julekonser­t fullt hus, og de regner ikke med noe annet i år heller, sier dirigent Epland.

Han er svært fornøyd med solistene koret har fått med seg på konserten – og skriver:

Paal Flaata har gjennom en platekarri­ere som strekker seg mer enn 25 år tilbake i tid – de siste 20 av dem som soloartist – forundret omgivelsen­e med en stemme som ikke synes å være riktig av denne verden.

I 10 år frontet han bandet Midnight Choir, og i kraft av sin stemmeprak­t satte han gruppa på det europeiske kartet. I disse årene rakk Midnight Choir å gi ut fem plater, og belønnet med Spellemann­prisen i 1998.

Som soloartist har Flaata gitt ut til sammen åtte album hvor det siste, New Green Grass Will Grow, er rykende ferskt fra i høst.

Sammen med Arendals soul- og popdronnin­g, Solveig Andersen, som både vil ha egne sanger med koret og duett med Flaata, vil dette bli mektig og flott.

 ?? FOTO: INGER STAVELIN ?? I KIRKEN: Cantabile foreviget under konsert i Trefoldigh­etskirken for få år siden. Den gang var det fullt – og det satser koret på også på 25-årsjubileu­mskonserte­n søndag.
FOTO: INGER STAVELIN I KIRKEN: Cantabile foreviget under konsert i Trefoldigh­etskirken for få år siden. Den gang var det fullt – og det satser koret på også på 25-årsjubileu­mskonserte­n søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway