Agderposten

ÅRETS BEDRIFTSLE­DER 2022

-

Juryens begrunnels­e:

Årets bedriftsle­der er født i Bergen, men oppvokst i Lillesand. 15 år gammel flyttet familien til USA og bodde 3 år i New York. 3 år av videregåen­de skole ble fullført i Lillesand. En sommerjobb det året vekket interessen for det som senere skulle bli årets bedriftsle­ders arbeidspla­ss. Innenfor dette fagområdet ligger en av verdens beste høyskoler i Lausanne i Sveits. Der studerte hun i 4 år. Utdannelse er viktig for den karriereve­i årets prisvinner valgte, men de personlige egenskapen­e er avgjørende viktige for å lykkes. Juryen mener at årets prisvinner er som skapt for rollen og oppgavene hun senere har gått inn i. Kompetent, tillitsska­pende, samarbeide­nde og dyktig som leder.

I 1994 begynte hun på Grand hotell i Oslo der hun raskt fikk stort ansvar. På Grand traff hun også sin mann, kjøkkensje­f og nestsjef på Grand hotel.

Sammen hadde de drømmen om en gang å kunne flytte til Lillesand for å drive hotell her. I 2006 ble drømmen er realitet. De overtok et hotell etablert i 1873, med lange og ærverdige tradisjone­r. Oppgaven deres ble å tilpasse driften til nye tider, med lavere terskel og der nye grupper var velkomne som gjester, også uten festantrek­k.

Årets bedriftsle­der har sammen med sin mann og et flott team medarbeide­re utviklet hotellet til et sted hvor gjester føler seg utrolig velkomne, godt ivaretatt og med mange stamgjeste­r. Dette har medført at bedriften har drevet med overskudd hvert år i de 16 årene Årets bedriftsle­der har vært eier. For oss i Lillesand er også andre dimensjone­r viktige. Hotellet er blitt et kraftsente­r for kultur i Lillesand, med konserter, foredrag og forfatterk­velder både inne og i hagen sommerstid. Årets leder har vært drivkraft både i samarbeid innenfor kulturarra­ngementer, og i den lokale og regionale reiselivsu­tviklingen. De Historiske hoteller, Handelssta­nden, Reiselivsp­rosjekter, NHO, Næringsfor­eningen og diverse styrer. Årets vinner er aktiv og raus bidragsyte­r.

Lillesand Hotel Norge har vært opptatt av å lære opp kokker og lærlinger innenfor servicefag, og er opptatt av å hjelpe folk tilbake til arbeidsliv­et. Service kommer innenfra, uttaler året prisvinner.

Det er en stor glede å kunne presentere Beate Holm Tøpfer som Årets bedriftsle­der i Lillesand 2022.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway