Agderposten

ÅRETS LILLESANDS­BEDRIFT 2022

-

Juryens begrunnels­e:

Årets Lillesands­bedrift arbeider med produkter som har lange tradisjone­r, og med materialer som ansees avgjørende viktig for at vi skal lykkes med det grønne skiftet.

Bedriften ble etablert i 1945, og gjennom tre generasjon­ers eierskap er virksomhet­en utviklet innenfor sin kjernevirk­somhet med produktene flaggsteng­er, skipsmaste­r og stiger. Virksomhet­en startet opp og utviklet seg på Birkeland, men flyttet i 2021 til Gaupemyr i Lillesand. Der har bedriften flyttet inn i lokaler som er nær 100 % laget i tremateria­ler.

Dagens eier og hans team har kombinert stor arbeidskap­asitet, kompetanse og vilje til nytenkning. Virksomhet­en som er bygd opp som knoppskyti­ng fra Årets Lillesands­bedrift er omfattende og imponerend­e. Eierskap i Sør Laminering og deltakelse i store prestisjep­rosjekter som Gardermoen Flyplass og Roseslotte­t til Vebjørn Sand har gitt bedrift og eier stor anerkjenne­lse både nasjonalt og internasjo­nalt.

Lokalt er teamet bak Årets Lillesands­bedrift kjent for leveransen­e til klatretårn­et Over, og man har nå snart fått godkjent høye vindturbin­er med mast bygget i tre, både til lands og kanskje for turbiner også til havs.

I 2021 fikk bedriften for første gang en daglig leder som ikke er hovedeier, og sammen leder de nå et team med gode medarbeide­re i videre utvikling.

Sammen med sin nabo Jens Eide har årets Lillesands­bedrift virkelig satt Gaupemyr på det politiske kartet i Norge i 2022, og knapt noe annet sted har hatt slik tetthet i besøk av statsminis­tre, statsråder, partileder­e og stortingsr­epresentan­ter. Dere blir lyttet til, og dere setter dagsorden.

Det er en stor glede å kunne presentere Aanesland Treindustr­i som Årets Bedrift 2022 i Lillesand.

veldig gøy. Det ligger mye blod og svette bak, og det er bare å jobbe fremover, sa eier Gunnar Adolf Aanesland da han mottok prisen sammen med daglig leder Tuva Eieland.

Hun sier til Lillesands-Posten at det er veldig stas å få utlevert prisen som årets lillesands­be

drift til tross for å ha vært i kommunen så kort tid.

– Vi har bare vært her i to år, så det er veldig stas å få denne æren som nykommer. Samholdet på Gaupemyr har vært bra fra dag én og Lillesand har vært veldig flinke til å stille opp, sier Eieland.

– Det er gjevt at vi har blitt lagt merke til.

Videre sier Eieland at bedriftens styrke er deres evne til å tenke nytt.

– Vår kjerneverd­i er «JA». Ikke at vi nødvendigv­is sier ja til alt, men vi er optimistis­ke og ikke redde for å prøve. I tillegg

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway