Agderposten

– Skal jeg bare vende det andre kinnet til?

Det var amper stemning og «no love lost» i rettssal 6 på onsdag mellom Kevin Holta og Grimstad-mannen Ronny Hushovd.

- Alexander Lehmann, Varden redaksjone­n@agderposte­n.no

Holtas advokat Bjørn Stordrange­s utspørring om Hushovds motsøksmål og tilgivelse utløste en kraftsalve fra Hushovd i Telemark tingrett.

– Noen har gjort en urett mot meg, og jeg må slå tilbake. Holta kan gå til media og gi de informasjo­n på informasjo­n. Han kan gjøre hva han vil. Han kan anmelde meg til politiet. Han kan dra meg inn her i en sivil sak. Jeg har pådratt meg enorme kostnader i denne saken. Jeg ble putta i fengsel. Dette er noe annet for Holta. Jeg har ikke slått tilbake noen gang. Skal jeg bare vende det andre kinnet til?, spør Hushovd.

Det var en replikk til Stordrange­s spørsmål om motssøksmå­lene fra Hushovd knyttet til to andre selskap han eier sammen med Kevin Holta.

Hushovd ble politianme­ldt av Holta, etterforsk­et av politiet og tiltalt, men frikjent i rettssaken i Telemark tingrett.

Hans advokat Fred Arne Gade brukte mye tid på å dokumenter­e arbeidet på Buerveien og Hushovds parallelle prosjekter, og sammenheng­en mellom kostnadene og faktisk arbeid.

Havarerte

Hushovd forklarer at samarbeide­t med Holta havarerte etter at selve byggingen var ferdig.

– Det er overrasken­de. Når du eier et prosjekt sammen med noen, så vil du gjøre det beste for å ikke skape konflikter. Det var nesten umulig for oss å reise opp der (Buerveien, red.anm.). Kevin var der med mange takstmenn og skapte konflikter. Det skapte usikkerhet, sier Hushovd.

Han forklarer at det ofte tar lang tid før man kan sette to streker under svaret på hvordan et byggeprosj­ekt har gått, men mener at Buerveien var en suksess.

– Buerveien er et av prosjekten­e mine som hadde best resultat, sier han.

Dyrt

Holta engasjerte flere konsulents­elskap for å gå gjennom prosjektet og granske kostnadene. Han mener kostnadene Hushovd fakturerte var langt høyere enn de trengte å være, og at arbeid på privattomt­en til Hushovd ble fakturert til Buerveien-prosjektet.

– Hadde Ronny lagt seg flat og vært ydmyk ville det aldri blitt en politisak, sier Holta i retten.

– Har du noe hatforhold til Hushovd?, spør hans advokat Bjørn Stordrange.

– Det handler ikke om Hushovd, men måten selskapet jobbet på, svarer Holta.

– Ikke trusler

Han avviste også at han har vært aggressiv overfor Hushovd eller noen av hans leverandør­er.

– Det blir litt høylytt og ampert, men ikke trusler. Hver gang vi har lufta til Ronny at noe er galt, så svarer han ikke, forklarer Holta.

– Det må ha kostet over 10 millioner kroner? spør Gade om konsulente­ne Holta har brukt.

– Det har kostet mye ja, men når folk holder tilbake sannheten, kommer med innrømmels­er og så trekker de tilbake... det har vært store kostnader, men det er det det er, sier Holta. (Varden)

 ?? ??
 ?? FOTO: ALEXANDER LEHMANN ?? Ronny Hushovd og Kevin Holta møter hverandre i retten denne uka.
FOTO: ALEXANDER LEHMANN Ronny Hushovd og Kevin Holta møter hverandre i retten denne uka.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway