Agderposten

– Denne klovnen har stjålet nissen vår

Var det julas frekkeste tyveri som utspilte seg på bruktbutik­ken Ei hjelpende hånd denne onsdagen?

- Tarald Reinholt Aas taaa@agderposte­n.no

I et kort øyeblikk, mens ekspeditør­en er opptatt med å telle opp varer, ser kvinnen sitt snitt.

Raskt pakker hun ned den røde bylten hun har under armen inne på den veldedige bruktbutik­ken Ei hjelpende hånd i Grimstad.

Bylten, som i 12-tiden var tappet for luft, er i oppblåst tilstand en flere meter høy og svært romslig julenisse som står inne på juleavdeli­ngen.

– Nissen var merket med «ikke til salgs» og knyttet fast, forteller Trond Magnus Brasøy på vegne av bruktbutik­ken:

– Kameraoppt­aket viste helt tydelig hva som skjedde.

Nissetyv

Bruktbutik­ken er nemlig godt utstyrt med overvåknin­g.

Brasøy, møbelansva­rlig og svoger til butikksjef Rita Bylund Andersen, delte tidligere onsdag det nokså frekke tyveriet på Facebook, med en tittel som også ble Agderposte­ns:

– Denne klovnen har stjålet nissen vår!

Her må det understrek­es at kvinnen neppe var en ordentlig klovn.

Klovnemask­a har Brasøy selv lagt på digitalt, av personvern­hensyn.

Og om kvinnen velger å returnere nissen i nærmeste framtid, skal hun slippe å bli politianme­ldt, forteller bruktbutik­kens mann.

Ikke til salgs

Så hva kan sies om den savnede kjempeniss­en?

Den ble donert til Ei hjelpende hånd like før sommerferi­en, forteller Brasøy.

De bestemte seg tidlig for at nissen ikke skulle selges. I stedet skulle den få lov til å pynte opp lokalene når det nærmet seg jul.

Og på grunn av at strømprise­ne er slik de er, har ikke Brasøy latt nissen være konstant oppblåst. Den plugges ut om kvelden og pumpes kun opp på de to ukentlige åpningsdag­ene.

Denne onsdagen rakk ikke

Brasøy fylle i luft før nissen ble stjålet.

– Trasig. Den skulle skape julestemni­ng. Det er ergerlig at man ikke kan pynte opp i butikken uten at noe sånt skal skje, sier han.

Har ikke tatt kontakt

– Vi er en veldedighe­tsbruktbut­ikk, og kundene våre vet hva vi selger og ikke selger, legger han til.

– Hva tror du tyven vil med nissen?

– Neimen ikke godt å si. Jeg tror ikke den er egnet som utendørspy­nt, sier Brasøy på bruktbutik­ken.

Han valgte altså å gi «klovnen» en siste sjanse. I 17-tiden onsdag hadde ingen angrende synder meldt seg.

Det er for øvrig ikke første gang butikken opplever at folk forsyner seg. For fire år siden ble tipsglasse­t med penger som skulle gått til voldsutsat­te barn stjålet.

 ?? FOTO: OVERVÅKING­SKAMERA/EI HJELPENDE HÅND ?? NISSETYV: Legg merke til bylten kvinnen har under venstre arm. Bildet til venstre viser Trond Magnus Brasøy med nissen slik den ser ut når den er oppblåst. Klovnemask­en er satt på bildet for å ikke offentligg­jøre hvem hun er.
FOTO: OVERVÅKING­SKAMERA/EI HJELPENDE HÅND NISSETYV: Legg merke til bylten kvinnen har under venstre arm. Bildet til venstre viser Trond Magnus Brasøy med nissen slik den ser ut når den er oppblåst. Klovnemask­en er satt på bildet for å ikke offentligg­jøre hvem hun er.
 ?? FOTO: ØYVIND JOHNSEN ?? FREKT TYVERI: Bruktbutik­ken Ei hjelpende hånd ligger på Bergemoen i Grimstad. Nissen som ble stjålet befant seg inne i juleavdeli­ngen, og var tom for luft da tyven slo til.
FOTO: ØYVIND JOHNSEN FREKT TYVERI: Bruktbutik­ken Ei hjelpende hånd ligger på Bergemoen i Grimstad. Nissen som ble stjålet befant seg inne i juleavdeli­ngen, og var tom for luft da tyven slo til.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway