Agderposten

Åpent brev til LOS

- Arendal Ole Glenn Tvermyr

Hei LOS!

Da jeg fikk forrige faktura fra dere ble jeg mildt sagt noe overrasket. Grunnen til dette er at jeg for september fikk 1.390,98 i strømregni­ng, oktober 6.832, som jeg for så vidt syntes var høyt, men tenkte at med litt økt forbruk på høsten og muligens noe uheldig treff av forbruk helt sikkert kunne stemme. Men så kom fakturaen i november, og den var på den nette sum av kr 11.370,73. Med fallende strømprise­r, så vidt økt forbruk fra forrige md. og noenlunde samme forbruk til samme tider på døgnet skjønte jeg ikke helt hva vi gjorde galt.

Så hadde vi en bursdagsfe­iring i helga, hvor vi av en eller annen grunn kom i snakk om strømprise­r, og da spesielt den siste fakturaen min. Da går bror min og jeg inn på LOSappene våre for å se litt, og da viser det seg at jeg pr. da betaler ca. 10 ganger så mye pr. kWt enn ham, og jeg er et enda større spørsmålst­egn enn tidligere.

Bror min er ikke så dum, så han spør hva avtalen min heter, det viser seg at den heter LOS fly

tende strøm, noe jeg ved inngåelse av avtalen fikk forsikring om at skulle være den til enhver tid billigste strømavtal­en for meg hos dere (LOS). Nå viser det seg at det nok ikke stemmer helt i dette tilfellet, da jeg betaler 10 ganger så mye som de med LOS spotpris, og at jeg nesten ikke får noe i strømstøtt­e pga. lavere spotpriser.

Det er jo uheldig for meg som kunde, som da hadde forventet en aldri så liten tilbakemel­ding fra LOS på at f.eks.; «Hei Tvermyr, den avtalen vi lovte deg skulle være den billigste har nå blitt veldig dyr. Vi beklager på det sterkeste, men kan tilby deg LOS spotpris, noe du kommer vesentlig bedre ut av.»

Jeg er sikkert veldig naiv, men etter å ha vært deres kunde i ca. 20 år hadde vel ikke det vært for mye å be om? Og jeg tipper at jeg ikke er den eneste kunden dette gjelder, og man kan nesten begynne å lure på om dere spekulerer i dette, for å få en bedre inntjening. Men siden dere er et offentlig eid selskap velger jeg å tro at dette er en glipp, som dere er interesser­t i å rydde opp i.

Jeg bestemmer meg derfor for å ringe dere for å forsøke å forklare situasjone­n nå på mandag (14.11). Og etter å ha stått i kø i smått utrolige 3 timer

og ca. 32 minutter, er det en hyggelig dame som bare må beklage at dere ikke har kapasitet til å sende ut slike varsler, som forstår frustrasjo­nen min, foreslo å bytte til LOS spotpris osv. (hele samtalen ble vel tatt opp, så lurer dere på innholdet er det sikkert bare å lete i arkivet?)

Så det var helt nytteløst, og dårlig anvendte 3 timer og 40 minutter. Bytte avtale kunne jeg gjort selv ila ca. fire minutter på PC-en. Da var altså fakturaen akkurat like høy, og jeg hadde kastet bort flere timer på å få tak i dere.

Jeg ble relativt opprørt av hele opplegget, at man må sitte SÅ lenge i kø for å nå igjennom med noen spørsmål uten mulighet for å bli oppringt er jo helt horribelt. Så jeg tenkte at jeg ville sjekke om det tar like lang tid å få tak i dere dersom jeg er en potensiell ny kunde, og ringte dere på ny i går (15.11) og tastet 3 for å bli ny kunde, i stedet for 2 som er hjelp med fakturaspø­rsmål. Da tok det ganske nøyaktig 15 minutter!

Jeg fikk i tillegg lagt på da dere svarte, og ble oppringt umiddelbar­t. Tidspunkte­t for oppringing­en mandag og tirsdag var for øvrig ca. det samme, skilte ca. en halvtime, for at utgangspun­ktet for «undersøkel­sen» skulle være likt.

Altså LOS, dette er etter min mening ikke holdbart! Jeg forstår at det nok er hakket mer trøkk på fakturaspø­rsmål-avdelingen enn på nye kunderavde­lingen, men likevel. Forskjelle­n på 3t06min er vel kanskje i overkant, eller?

Så da er mine spørsmål til dere: Hva tenker dere å gjøre med den forrige fakturaen min? Hva tenker dere å gjøre med ventetiden til dem som har fakturaspø­rsmål eller lignende? Til slutt vil jeg legge til at dette skrivet ble sendt LOS kundeavdel­ing pr. kontaktskj­ema onsdag 16. november, det har ennå ikke blitt besvart.

 ?? FOTO: INNSENDT ?? I brevet Ole Glen Tvermyr har skrevet til LOS, skildrer han en situasjon mange LOS-kunder kjenner seg igjen i.
FOTO: INNSENDT I brevet Ole Glen Tvermyr har skrevet til LOS, skildrer han en situasjon mange LOS-kunder kjenner seg igjen i.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway