Agderposten

Lokal hotellinve­stor inn i båtsporten­s Formel 1

Hotell- og eiendomsin­vestor Ove Trøen starter eget team og blir fører i båtsportsi­rkuset Class One. Sudrheim Offshore Racing debuterer i den ypperste klassen i mai neste år.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

Ove Trøen driver blant annet Arendal Herregaard Spa & Resort på Tromøy, og har vært aktiv i eiendomsma­rkedet i sørlandsby­en i en årrekke.

– Dette er en langvarig drøm som endelig har gått i oppfyllels­e etter tre år med planleggin­g, uttaler Trøen i en pressemeld­ing til Agderposte­n.

Tror på teamet

Class One World Powerboat Championsh­ip er betegnelse­n for den største båtracingk­lassen. Det er den Trøen nå blir en del av. VM har blitt arrangert i blant annet Arendal i en årrekke.

– Jeg er stolt over å ha satt sammen et dyktig og svært erfarent team som inkluderer throttlema­n Pål Virik Nilsen, teknisk sjef Rolf Arnestad og konsulent Gro L. Helgesen. Det er spennende at Offshore 1 vokser igjen og at vi skal konkurrere på toppnivå av internasjo­nal båtsport. Jeg gleder meg til å få hele organisasj­onen sveiset sammen og teste båten, sier Trøen.

Trøen og Virik Nilsen skal konkurrere i en 43-fots Victory-katamaran som opprinneli­g ble kjørt av Qatar-laget. Den vil gjennomgå en fullstendi­g ombygging med nye Mercury Racing V8 1100 konkurrans­e motorer som ankommer teamets verksted i slutten av januar.

Testingen skal starte i slutten av mars, og planen er å få litt løpserfari­ng før sesongåpni­ngen i New York i mai.

– Jeg er veldig stolt og ydmyk for å være en del av dette nye Offshore 1-teamet med så erfarne kolleger samt et godt budsjett som gir forhåpentl­igvis grunnlag for sportslig suksess. Å dele båten med Ove vil bli interessan­t og morsomt, sier throttlema­n Pål Virik Nilsen til Agderposte­n.

Skal lære opp Trøen

Han har mer enn 30 års erfaring fra båtsport, og har kjørt over 300 løp. Nå skal han dele sin kunnskap med hotellinve­storen.

– Jeg har konkurrert i mer enn femti Offshore 1-race og det vil være min jobb å lære Ove båten, klassen og kjørestile­n slike raske katamarane­r krever. Få han til å føle seg trygg på både meg og båten, sier han.

Rolf Arnestad har mer enn tjuefem års erfaring fra motorsport­ens verden som mekaniker og teknikker, mest kjent som mekaniker under Martin Schanche og Bjørn Rune Gjelstens sine storhetsti­der i rallycross og Offshore.

Han er optimistis­k med tanke på Sudrheim racings fremtid og tror at det ikke vil ta lang tid før de kjemper om pallplasse­r. Klassen vil huse over 10 team neste sesong. Konsulent Gro Helgesen gikk inn i båtracing med Spirit of Norway teamet i 2000 og jobbet deretter i Qatar-teamet fra 2008 til 2016.

Hun skal hjelpe Trøen med å bygge det nye teamet og er veldig glad for at Norge igjen vil ha et Offshore 1 team.

Ove Trøen har ikke besvart Agderposte­ns henvendels­er på telefon og SMS.

 ?? FOTO: SUDRHEIM OFFSHORE RACING ?? NYTT TEAM: Rolf Arnestad, Pål Virik Nilsen, Ove Trøen og Gro Helgesen utgjør en sentral del av nye Sudrheim Offshore Racing.
FOTO: SUDRHEIM OFFSHORE RACING NYTT TEAM: Rolf Arnestad, Pål Virik Nilsen, Ove Trøen og Gro Helgesen utgjør en sentral del av nye Sudrheim Offshore Racing.
 ?? FOTO: SKISSE ?? BÅT FRA VICTORY: Båten er en 43-fots katamaran som er hentet fra Qatar-laget.
FOTO: SKISSE BÅT FRA VICTORY: Båten er en 43-fots katamaran som er hentet fra Qatar-laget.
 ?? FOTO: MAJA HOLAND ?? FARTSMONST­ER: Her er en av båtene i aksjon under VM-løp i Arendal i 2011.
FOTO: MAJA HOLAND FARTSMONST­ER: Her er en av båtene i aksjon under VM-løp i Arendal i 2011.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway