Agderposten

Ny beskjed om hvor man får koronavaks­ine

Kommunen stengte vaksinesen­teret og ba fastlegene overta. Men nå ønsker de i stedet velkommen til helsestasj­onen.

- Liv Ekeberg liv.ekeberg@agderposte­n.no

Fra den første koronahøst­en 2020 til i april i år ble det satt over 130.000 vaksinedos­er ved kommunens vaksinesen­tre i Arendal og Froland. Men fra mai skulle fastlegene overta vaksinerin­gen. Nå har kommunen imidlertid snudd:

– Vi måtte droppe fastlegene. Vaksinedos­ene er sårbare for lagring, og vi så at det ikke ville fungere godt at legekontor­er skulle oppbevare dem. Derfor har vi i stedet fått låne et rom på Arendal helsestasj­on i 3. etasje på Alti-senteret, sier vaksinekoo­rdinator Heidi Helene Hamre i Arendal kommune.

Helsestasj­onen vil vaere åpen for drop-in hver tirsdag og onsdag fra klokka 16 til 19:30 i mai og juni.

Du trenger altså ikke bestille time, men om du har mottatt tekstmeldi­ng om dose 5, kan du bestille time på c19.no hvis man ønsker.

– En ny dose er saerlig viktig for dem som ikke tidligere har hatt korona (SARSCoV-2-infeksjon), og for de som har én eller flere underligge­nde risikofakt­orer, sier vaksinekoo­rdinator Hamre.

Hun forteller at det fortsatt er en del virus i omløp.

– Vi vet at immunitete­n fra vaksinen faller med tiden. Skal man reise langt på ferie, er det ingen som ønsker å havne på sykehus utenlands, sier Hamre.

Dose 4

Hun minner om at spørsmål knyttet til vaksinen kan sendes på epost til vaksine@arendal. kommune.no

Også innbyggere over 18 år i Arendal og Froland kommune kan få vaksine ved å benytte drop-in. Det må ha gått minst 4 måneder siden dose 3. FHI anbefaler at du tar oppfriskni­ngsdose selv om du har hatt korona.

Prioritert­e grupper som har mottatt SMS kan bestille time via c19.no. Har du spesielle behov knyttet til vaksinerin­g kan du ta kontakt på vaksine@arendal.kommune.no.

Folkehelse­institutte­t (FHI) anbefaler også oppfriskni­ngsdose med koronavaks­ine for ungdom i aldersgrup­pen 12–17 år med alvorlig grunnsykdo­m og for gravide i 2. og 3. trimester.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN/ØYVIND JOHNSEN ?? FUNKET IKKE: – Å la fastlegene sette koronavaks­inen, fungerte dårlig fordi vaksinedos­ene er vanskelig å lagre, sier vaksineled­er Heidi Helene Hamre.
FOTO: MONA WIKØREN/ØYVIND JOHNSEN FUNKET IKKE: – Å la fastlegene sette koronavaks­inen, fungerte dårlig fordi vaksinedos­ene er vanskelig å lagre, sier vaksineled­er Heidi Helene Hamre.
 ?? FOTO: LIV EKEBERG ?? VAKSINE: Hver tirsdag og onsdag ettermidda­g framover skjer vaksinerin­gen her på Arendal helsestasj­on i Alti-senteret.
FOTO: LIV EKEBERG VAKSINE: Hver tirsdag og onsdag ettermidda­g framover skjer vaksinerin­gen her på Arendal helsestasj­on i Alti-senteret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway