Agderposten

Lager sandballba­ner som alle kan bruke

Nå dumpes 560 tonn sand fra Birkenes på dypvannska­ia i Lillesand. Sanden skal bli to sandvolley­ballbaner og en sandfotbal­lbane.

- truls@lp.no Truls Bjørkum Larsen

Siste lass med sand kom tirsdag fra sandtaket på Rugsland i Birkenes, og Lillesand Anlegg AS er i gang med å planere den i den nystøpte sandkassa på dypvannska­ia på Kokkenes.

Iver Horrem i Norges Volleyball­forbund sier til Lillesands­Posten at de valgte sanden i Birkenes for å bruke lokale aktører.

– Forbundet får masse henvendels­er fra kommuner, klubber og foreninger som er usikre på hvilken sand de skal velge, det er vanskelig å finne en nasjonal aktør som kan levere god sand. Ofte har man måtte dratt til Sverige eller Danmark for å få riktig sand, sier han.

– Nå har vi tatt sandprøve på og også testet selv sanden som Reddal Sand AS leverer og den virker veldig bra. Så om den funker bra etter noen uker i Lillesand så vil vi i forbundet promotere at flere kan hente sanden der.

For alle

Kulturkons­ulent i Lillesand kommune Bjørnar Heldal sier han håper å få volleyball­nettene på plass før helgen, og da er banene klare for å brukes av hvem som helst, når som helst.

– Flere har spurt om banene bare kan brukes av profesjone­lle, men dette skal vaere åpent for alle, det er det som er meningen, sier han.

Fra 6.-11. juni skal Norges Volleyball­forbund holde sandvolley­ballfestiv­al på dypvannska­ia på de nye banene. Lillesands-Posten kommer tilbake med mer info om denne.

560 tonn

Totalt er det snakk om 560 tonn sand, og under er det om lag 460 tonn drenerings­masse.

Hele sandkassa er 26x36 meter, og banene vil bli inndelt til rekreasjon som to mindre sandvolley­ballbaner med mulighet til sandfotbal­l i ene enden. Til turnering blir kassa delt opp med to 8x16 meter baner.

Senere tirsdag kommer Jostein Olimstad, tidligere sandvolley­ballspille­r på elitenivå og i dag trener for det norske landslaget og i programmet Morgendage­ns Olympiere hvor han trener Norges beste unge sandvolley­ballspille­re. Han skal sjekke om sanden er tilfredsst­illende til sandvolley­ballbruk.

 ?? FOTO: TRULS BJØRKUM LARSEN ?? Kristian Jacobsen i Lillesand Anlegg AS planerer det som skal bli to volleyball­baner når det spilles turnering, og to litt mindre baner med plass til fotball til daglig.
FOTO: TRULS BJØRKUM LARSEN Kristian Jacobsen i Lillesand Anlegg AS planerer det som skal bli to volleyball­baner når det spilles turnering, og to litt mindre baner med plass til fotball til daglig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway