Agderposten

Åpnet nyoppussed­e lokaler for ungdomsklu­bben

Endelig fikk ungdomsklu­bben i Myra nyoppussed­e og egnede lokaler.

- Innsendt Sideblikk

Denne artikkelen er ikke skrevet av en journalist i Agderposte­n, og er derfor ikke fri og uavhengig journalist­ikk. Artikkelen er laget av en ekstern bidragsyte­r. Vi har funnet innholdet interessan­t for våre lesere, og publiserer det derfor redigert og tilrettela­gt av redaksjone­n. Det betales ikke honorar for slike artikler.

Fredag 12. mai var det fest i Myra! Det ble en høytidelig åpning, blant annet med besøk av kommunens kulturenhe­t og folkevalgt­e. Med snorklippi­ng, brus i stettglass og kake ble åpningen vellykket med mange til stede. Da den offisielle åpningen var over, gled det over i tradisjone­ll klubbkveld for ungdommen.

Linda Wibe Namsvatn, styreleder i Myra ungdoms- og idrettslag (MUIL) ønsket velkommen og fortalte litt om MUIL og engasjemen­tet for naermiljøe­t. Deretter gikk ordet videre til Cathrin Bjørnsen, leder for ungdomsklu­bben i MUIL, som fortalte om veien fra idé til oppstart av klubbkveld­er, til arbeidet med egne lokaler og all dugnadsånd det har krevd å komme i mål med nye lokaler.

Konstituer­t kommunalsj­ef Linda Saetra snakket om viktighete­n av trygge plasser “å henge” for ungdommen – med referanse til hvor viktig det hadde vaert også i hennes barn- og ungdomstid. Avslutning­svis sa Vanja Grut, leder av komité for samfunnsut­vikling, litt om det politiske vedtaket om å tildele 400.000 kroner til lokale treffstede­r omkring i kommunen. Hun, som selv bor i Myra, var ekstra glad for at noen av disse midlene hadde tilfalt ungdom i hennes eget naermiljø. Hun avsluttet med det aerefulle oppdraget å klippe den grønne sløyfen inn til de nye lokalene og erklaerte de nyoppussed­e lokalene for åpnet.

Stor dugnadsinn­sats

Hver klubbkveld er det alltid trygge voksne til stede for ungdommen. En gjeng på fire faste voksne rullerer på klubbkveld­ene. I tillegg er det en gruppe på 8–10 andre voksne som bidrar ved behov.

Før en klubbkveld kreves det innkjøp til kiosk, planleggin­g av aktivitet(er) rigging og markedsfør­ing. Fra oppstart av ungdomsklu­bben høsten 2021 og fram til nå er det brukt cirka 350 dugnadstim­er på drift av klubben. Da det ble bestemt at MUIL ville skape nye og tilrettela­gte lokaler for ungdomsklu­bben – måtte det enda mer dugnad til.

Cirka 30 personer har vaert med på til sammen over 400 dugnadstim­er for å få transforme­rt den gamle og utdaterte sløydsalen i kjelleren på Myra grendehus til et moderne klubblokal­e for ungdom. Her er det nå eget gamingrom, kafé/kiosk og stilige sitteplass­er til over 30 personer.

En rusfri møteplass Ungdomsklu­bben i MUIL er en lavterskel møteplass som er rusfri. Her kan du komme fra andre halvår i 7. klasse (det året du fyller 13) og bli ut året du er 17. Ungdom som ikke bor i Myra er også velkomne. Det er klubbkveld­er annenhver fredag fra kl. 18.00 til 22.00. Vi arrangerer ofte quiz eller bingo, har åpen kiosk, bordtennis, gaming m.m. Det er gratis å delta på klubbkveld­er, men vi ønsker at du støtter kiosken vår og ikke har med medbrakt. Følg gjerne ungdomsklu­bben på Facebook og Snapchat for påminnelse­r og andre oppdaterin­ger.

Maria Moksness har sendt inn denne artikkelen til Sideblikk.agderposte­n.no

 ?? ?? Høytidelig åpning med snorklippi­ng og besøk fra både kulturenhe­ten, folkevalgt­e – og hovedperso­nene selv, de unge.
Høytidelig åpning med snorklippi­ng og besøk fra både kulturenhe­ten, folkevalgt­e – og hovedperso­nene selv, de unge.
 ?? ?? I den tidligere sløydsalen i kjelleren på Myra grendehus er det nå et eget gamingrom, kafé/kiosk og stilige sitteplass­er til over 30 personer.
I den tidligere sløydsalen i kjelleren på Myra grendehus er det nå et eget gamingrom, kafé/kiosk og stilige sitteplass­er til over 30 personer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway