Agderposten

Er Morrow en skandale fra A til Å?

Hvor ble det av el-gravemaski­ner, el-lastebiler, el-dumpere, el-varebiler, og alt annet mulig el på Morrow-tomta? Ble det for tungvint, for dyrt eller holder rett og slett ikke denne nye batteritek­nologien mål? Kjaere russ! Tusen takk for at dere ødela vå

- Ole Johan Stensvand Idar Basse Jacobsen

Jeg har fulgt nøye med på Morrowpros­essen så langt, og som tidlige skrevet sammenlign­er jeg dette utbyggings­prosjektet med min egen bedrifts og også andre bedrifters utbygging/utviklings­prosjekter.

Første man ser, (og blir sjokkert over) er jo at det er en vanvittig byråkratis­k hastighets­forskjell på om det offentlige vil eller ikke vil. Morrowtomt­a del 1 ble ferdig planert omtrent på sekundet samtidig som byråkratie­t signerte godkjennin­gen, og uten en eneste kritisk byråkratis­k bemerkning. Batteritom­ta er vel større enn minst 50 andre private prosjekter til sammen, som dere byråkratis­k trenerer og trenerer og atter trenerer! Det er «det grønne skiftet» som gjelder, så her er det bare å «gønne på». Subsidiene sitter også løst, og den ene støtteslus­a etter den andre åpnes, men altså uten et eneste lite snev av offentlig skepsis?

Med miljø og grønt skifte i tankene, burde vel i det minste da også alt som har med dette Morrowpros­jektet å gjøre, skje i miljøets ånd? (Det burde vel

Vi i Arendal Janitsjar hadde gledet oss stort til å spille på Kanalplass­en 17. mai. Vi har øvd og vi har øvd, og vi gledet oss virkelig til å spille for festkledde publikumme­re.

Denne konserten var en av de første konsertene under nytt navn, og vi hadde et variert og fyldig program.

Vi hadde også øvd inn to ukrainske sanger, en marsj faktisk vaere et krav til denne potensiell­e nye nasjonalst­oltheten?)

Men hvor ble det da altså av el-gravemaski­ner, el-lastebiler, el-dumpere, el-varebiler og alt annet mulig el der borte? Ble det for tungvint, for dyrt eller holder rett og slett ikke denne nye batteritek­nologien mål?

Batterivei­en, batteritom­ta batterihav­na, osv. drives altså fremover av dieselmask­iner – flaut? (El-maskinene finnes, og strømmen var allerede på plass rett ved Morrowtomt­a, men man måtte vel da ha ganget prisen på prosjektet med helt opp og et annet fint stykke, for å hedre og tenke på folk i og fra Ukraina, som ikke er så heldige at de kan feire nasjonalda­gen sin. Og, ikke minst for å hedre våre to nye og dyktige medlemmer som kommer fra landet som er i krig.

Dessverre ville ikke russen vaere med på dette, og dirigenten, Jorge Dinis, valgte å gjøre konserten veldig mye kortere enn planlagt. Det gjorde han rett og slett fordi musikerne ikke hadde nubbesjans­e til å høre seg selv eller hverandre i all støyen dere skapte.

Selv da vi spilte «Ja vi elsker», mot 8, og siden disse maskinene heller ikke kan gå «døgnet rundt», hadde man kanskje heller ikke tid til å bruke slikt?)

I tillegg lurer jeg på en ting … Hvilke innsatsfak­torer har vi i Arendal, som gjør dette området ideelt for batteripro­duksjon? Ut over en overivrig tomteeier (Arendal kommune), og ekstremt billig kraft fra Å – (begge medeiere i prosjektet), må vel det meste annet fraktes langveis fra, og så fraktes langveis tilbake som ferdig batteripro­dukt. Miljøvennl­ig?

At det også innebaerer transport av miljøfarli­ge stoffer, fra leverandør­er som helst ikke ønsker var det ikke mulig å høre noen ting.

Vi skjønner rett og slett ikke at det går an å ha så liten respekt for et land i krig, eller vår egen nasjonalsa­ng. Dette vitner om totalt fravaerend­e oppdragels­e! Man må kunne forvente at voksne folk har laert mer etter 13 år på skolen.

Flere folk fra kommunen ble observert utover i konserten, men de gjorde ingenting for at vi skulle få presentert oss på en skikkelig måte. Det er vi sabla lei oss for!

Selv snakket jeg med en «gul vest» som jobbet for Arendal kommune, og lurte på hvorfor at folk flest skal få innblikk i hvordan disse stoffene blir utvunnet, er også en sak for seg.

At enorme summer fra det offentlige brukes på denne måten, tilsynelat­ende helt ukritisk, er faktisk en skandale! Og man ser mer og mer det grønne skifte går fra å handle om miljø, til å kun dreie seg om en ting: rå business! (Og i dette tilfellet statsstøtt­a, fylkeskomm­unestøtta, kommunalt støtta rå business!)

Noe folk flest etter hvert også vil føle til de grader på lommeboka, for dette vil koste flesk! (Strømsubsi­diene vil nemlig ikke vare evig, og strøm kan bli enda mer ustabilt prisa enn i dag.) ikke de hadde bedt russen dempe seg. Da svarte han at russen hadde lov … Er det mulig? Om det er lov å ødelegge 45 minutter av en konsert på en time som var satt av til oss, da er det noe riv ruskende galt med 17. maikomitee­ns opplegg.

Selv observerte jeg også fire politifolk, men heller ikke de løftet en finger for å dempe dem.

Vi skjønner veldig godt at russen har det gøy og bråker, men vi viser respekt for dere når russetoget går ved å ikke stå og spille. Da får dere all oppmerksom­heten. Den fikk dessverre ikke vi i år.

Morrow skulle vise oss at dette prosjektet var framtiden, men til nå har de bare vist det motsatte. Så før stat, fylkeskomm­unen og kommunen pøser inn flere støttekron­er i dette nå, må det settes krav til at hele veien videre, med batteritom­t, batterivei, batterihav­n, utbygging av kraftlinje­r osv., skal skje 100 prosent grønt!

Dere skal tross alt gå foran alle oss andre som et godt eksempel her.

Moysand Familiecam­ping AS, Grimstad

Neste år håper vi å kunne få spille konserten ferdig før russen begynner å bråke. En idé er at russen kan parkere på Krøgenes og bråke seg innover Langbrygga, slik at de ankommer etter at vi er ferdige? Det tror jeg både vi og publikum hadde likt.

Helt til slutt: – Kjaere russ! Tusen takk for at dere ødela vår konsert, og lykke til med eksamen. Vi håper at den går bedre enn oppførsele­n dere viste på 17. mai.

Glad musiker til vanlig, meget skuffet musiker på 17. mai

 ?? FOTO: OLAV SVALAND ?? Før staten, fylkeskomm­unen og kommunen pøser inn flere støttekron­er i dette nå, må det settes krav til at hele veien videre, med batteritom­t, batterivei, batterihav­n, utbygging av kraftlinje­r osv., skal skje 100 prosent grønt! skriver Ole Johan Stensvand. Arkivbilde.
FOTO: OLAV SVALAND Før staten, fylkeskomm­unen og kommunen pøser inn flere støttekron­er i dette nå, må det settes krav til at hele veien videre, med batteritom­t, batterivei, batterihav­n, utbygging av kraftlinje­r osv., skal skje 100 prosent grønt! skriver Ole Johan Stensvand. Arkivbilde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway