Agderposten

Jerv enkelt videre

MK yppet seg, men det ble ingen cupbombe i Mandal.

- Marius Gundersen

MK-Jerv 0–3 (0–0) MK inviterte til fest i Idrettspar­ken da Jerv kom på besøk. Og hjemmepubl­ikummet leverte virkelig. 1364 mandalitte­r fikk se et hjemmelag som hang med lenge, men som etter hvert gikk tom for krefter. Dermed tok Jerv til slutt en oppskrifts­messig 3–0-seier over 3. divisjonsl­aget etter scoringer av Enzo Pierre Philibert, Erik Grønner og Sondre Auklend.

– Det var som forventet. En litt tørr gressmatte med litt mye gress hvor det er vanskelig å få opp tempo. Vi har stort sett kontroll i samtlige minutter. Heldigvis så får vi en kjapp scoring etter pause, og da har de nesten ingenting, forteller Jervtrener Arne Sandstø etter kampen.

– Vi bare venter på at vi får mer og mer rom etter hvert som de begynner å bli mer slitne. Vi ser i andreomgan­g at vi har mye mer rom enn vi har i førsteomga­ng. Det handler bare om å stå imot. Vi visste også at vi kom til å få enda mer trøkk på de i andreomgan­g når vi får medvind, legger Jerv-treneren til.

MK-trener Stein Ove Abrahamsen gleder seg over førsteomga­ngen til laget sitt.

– Jeg er alltid skuffet over å tape, men samtidig så skal vi hvert fall vaere veldig fornøyde med det vi leverer i førsteomga­ng. Vi stod tett og holdt planen. Hadde vi vaert litt mer nøyaktig i overgangss­pillet så hadde vi kanskje fått en scoring også, forteller han.

– Utover i kampen så ser vi også at kvalitetsf­orskjellen blir stor, legger Abrahamsen til.

Skryter av publikum MK-trener vil derimot rette en stor takk til hjemmepubl­ikummet. Til tross for at laget havnet under fortsatte publikumme­t i Idrettspar­ken å holde en vanvittig høyt støy nivå.

– Jeg må bare skryte masse av de. Det er utrolig imponerend­e. Det var kjempeliv hele kampen. Du kunne nesten ikke rope ut til spillerne. Det var veldig god stemning. Jeg er imponert over mandalitte­ne nok engang, skryter Abrahamsen.

Første Jerv-scoring

Erik Grønner ble hentet til Jerv på lån fra Sogndal ut juni i forrige uke. Onsdag startet at sin første kamp for gultrøyene, etter at han kom inn fra benken mot Kristiansu­nd på søndag. 21-åringen takket for tilliten med å scoret sitt første mål for klubben.

– Det satt litt lenger inne enn jeg hadde håpet på. Jeg hadde mange sjanser i dag. Jeg vet at jeg kan score mål, så det var digg at den satt i første kamp fra start, forteller Grønner.

Selv om han ikke har vaert i klubben mer enn noen dager, forteller han at han allerede stortrives.

– Det har vaert veldig bra. Jeg er veldig fornøyd med at jeg er her i Jerv nå og ser bare framover mot den perioden jeg skal vaere her. Jeg skal bare kjøre på og hjelpe med det jeg kan hjelpe med, så skal vi hente så mange tre poengere som mulig, sier angriperen.

Slik var kampen

Jerv startet førsteomga­ngen med å dominere banespille­t, men slet med å bryte ned MK som forsvarte seg godt.

Omgangens største sjanse kom da Erik Grønner spilte gjennom Philip Syvertsen. Syvertsen klarte derimot ikke å overliste Bård Høksaas i MKmålet.

MK spilte seg mer inn i kampen utover i omgangen, og var ikke langt unna å ta ledelsen da Fredrik Antvort Soteland prøvde seg etter halvtimen, men Håkon Krogelien klarte å blokkere skuddet.

Dermed var det målløst til pause i Idrettspar­ken i Mandal.

Scoret rett etter pause

Det skulle kun ta fem minutter etter pause før Jerv tok ledelsen.

Hjørnespar­ket fra Eskil Topland Duseund ble stusset videre i tverrligge­ren av en MK-spiller. Høksaas var totalt utspilt, og dermed fikk Philibert en enkel jobb med å sende Jerv i ledelsen.

Like etter var Jerv naere å doble ledelsen, men skuddet fra

Mikael Ugland ble reddet av Høksaas.

Jerv fortsatte med å ha god kontroll, og til tross fra den enorme støtten fra hjemmepubl­ikummet så klarte ikke MK å skape noen farlighete­r for gjesten fra Grimstad.

Da hjalp det heller ikke at Jerv fikk straffe.

Ny innlånte Grønner gjorde ingen feil fra ellevemete­ren og doblet ledelsen for Jerv.

Målet gjorde at luften falt ut av grønntrøye­ne og dermed ble det ingen cupbombe i Idrettspar­ken.

Like før slutt vartet også Sondre Auklend opp med en scoring fra over 30 meter da han så at Høksaas stod langt ute fra streken.

 ?? FOTO: JOAKIM BERGE/LINDESNES AVIS ?? FEIRET: Enzo Pierre Philibert kunne feire sin første Jerv-scoring. da han sendte gjestene i ledelsen.
FOTO: JOAKIM BERGE/LINDESNES AVIS FEIRET: Enzo Pierre Philibert kunne feire sin første Jerv-scoring. da han sendte gjestene i ledelsen.
 ?? FOTO: MARIUS GUNDERSEN ?? VIL HA FLERE: Erik Grønner satser på at dette bare var det første av flere scoringer for Jerv.
FOTO: MARIUS GUNDERSEN VIL HA FLERE: Erik Grønner satser på at dette bare var det første av flere scoringer for Jerv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway