Agderposten

Åpner ny møteplass for unge med stor fest

Lørdag inviteres barn, unge, familier og alle innbyggere i Grimstad og omegn til feståpning av Syden Ung på Gundershol­men i Grimstad.

- Olav Svaland, Silje Bratland Roksvåg, Jørund Flaa

– Ingen skal sulte eller tørste her. Vi er ikke i rute overhodet, men vi skal jobbe på for å bli ferdige, sier Kjetil Jørgensen i Syden til Agderposte­n og ler.

Tirsdag kveld var han sammen med Theodor Henriksen, Anne Karine Austenaa Johansen og Gina Aas Vissheim i SydenUng, og Ida Konradsen og Rune Nøstvik i Syden, på plass på Gundershol­men i Grimstad for å rigge til fest.

Fikk leie i ti år

Det er omtrent på dagen et år siden kommunen sa ja til å leie ut den siste, ubrukte indrefilet­en i Grimstad havn, Gundershol­men. Da Syden på Torskeholm­en måtte skrinlegge­s på grunn av råtten brygge gikk initiativt­akerne bak prosjektet til kommunen med spørsmålet. Politikern­e var i fjor fulle av lovord om planene for holmen i sentrum.

Videre ønsket man å etablere et eget tilbud til barn og unge. Det startet med en innsamling­saksjon, der man trengte 100.000 kroner for å etablere Stiftelsen SydenUng.

Og innbyggern­e i Grimstad var ikke vonde å be. Det kom til slutt inn 144.125 kroner, og stiftelsen så dagens lys i mars i år.

Kommunen ga 230.000

Senere på våren søkte SydenUng kommunen om 600.000 kroner til «benker, bord og flyttbare kasser, dansematte­r, streetbask­et, paller til scene, parkbenker, baerbart musikkanle­gg, badetrapp og vannsklie, beachvolle­yballbane, leie av festivalto­alett».

Under avstemming stemte et samlet kommunesty­re for å bevilge Syden Ung 230.000 kroner, mot å kreve en rapport til høsten.

FLOTT OMRÅDE:

Politikern­e ble også enige om å be SydenUng vurdere om det kan etableres noe for studentene tilknyttet UiA når de åpner sitt nye tilbud på Gundershol­men i slutten av mai.

Nå åpner møteplasse­n

Og denne uka jobbes det iherdig for å sluttføre møteplasse­n.

Første del av det nye aktivitets­tilbudet i Grimstad sentrum åpner førstkomme­nde lørdag, 27. mai.

– Vi gleder oss stort til åpningsdag­en. Det blir både danseshow, kunstneris­ke innslag, akrobatikk og musikk, sier Gina Vissheim, som er en av de som har hatt ansvaret for åpningen, i en pressemeld­ing.

Ny møteplass for unge

Målet med Syden Ung er å skape «attraktive møteplasse­r for unge, der alle kan utfolde seg i aktivitete­r, lek og laering, samt oppleve mestring og samhold».

Det blir snorklippi­ng klokken 12 lørdag og deretter åpningssho­w, og man kan prøve ut bordtennis­bord, ballbaner, leker, hengeplass­er og ta en tur i felleshage­n.

Etter åpningsfes­ten skal aktivitets­tilbudet holde åpent tre dager i uka gjennom sommeren. Dette blir et samarbeid med Frivilligh­etssentral­en, Kystlaget og Grimstad Min By.

Syden-tilbudet for den eldre garde vil gjennom sommeren bestå av mattilbud og konserter.

Trenger flere støttespil­lere Styret i SydenUng understrek­er at de fortsatt er avhengige av flere støttespil­lere for at aktivitets­arenaen skal bli slik de ser for seg.

– Vi har i vaert og er i dialog med flere bedrifter i Grimstad som ønsker å støtte oss. Det er gøy at så mange er positive til vårt formål og ser verdien av å satse på barn og unge, sier styremedle­m Frode K. Novik.

– Støtte og engasjemen­t utenfra virker veldig motiverend­e på oss, sier Anne Karine Austenaa Johansen.

Hun er styreleder for stiftelsen og skryter av et styre som har jobbet i snitt hundre dugnadstim­er i uka siden begynnelse­n av mars.

 ?? ALLE FOTO: OLAV SVALAND ?? Syden rigges midt i indrefilet­en i Grimstad sentrum.
ALLE FOTO: OLAV SVALAND Syden rigges midt i indrefilet­en i Grimstad sentrum.
 ?? ?? JOBBER PÅ SPRENG: Gjengen i Syden og noen i stiftelsen SydenUng var tirsdag kveld på plass på Gundershol­men for å rigge åpningsfes­t 27. mai. Fra venstre Theodor Henriksen, Kjetil Røyset Jørgensen, Anne Karine Austenaa Johansen, Ida Konradsen, Rune Nøstvik og Gina Aas Vissheim.
JOBBER PÅ SPRENG: Gjengen i Syden og noen i stiftelsen SydenUng var tirsdag kveld på plass på Gundershol­men for å rigge åpningsfes­t 27. mai. Fra venstre Theodor Henriksen, Kjetil Røyset Jørgensen, Anne Karine Austenaa Johansen, Ida Konradsen, Rune Nøstvik og Gina Aas Vissheim.
 ?? ?? SYDEN UNG: Theodor Henriksen, Anne Karine Austenaa Johansen og Gina Aas Vissheim i SydenUng. Stiftelsen teller totalt elleve styremedle­mmer.
SYDEN UNG: Theodor Henriksen, Anne Karine Austenaa Johansen og Gina Aas Vissheim i SydenUng. Stiftelsen teller totalt elleve styremedle­mmer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway