Agderposten

Enda finere etter pinse Meteorolog­en:

Pinsehelga ser bra ut, men det er først etter den er unnagjort at de virkelig høye temperatur­ene kommer, ifølge meteorolog­en.

- Kjetil Nygaard, Faedreland­svennen redaksjone­n@agderposte­n.no

– Regn? Nei, det er ikke noe regn i varslene så langt øyet kan se. Det blir tørt vaer og veldig lav sannsynlig­het for regn både denne uka og inn i den første juni-uka, sier vakthavend­e meteorolog Per Egil Haga til Faedreland­svennen.

Takket vaere et høytrykk med senter over De britiske øyer får Sørlandet tørt og pent vaer både fram til og gjennom pinsa.

– Det gir oss stabilt vaer, med lite skyer og mye sol, sier Haga.

Varmerekor­d

Søndag ble det målt 24,7 grader på Byglandsfj­ord, og stedet var med det varmest i hele landet – og også varmest så langt i år.

Haga tror neppe pinsa byr på så høye temperatur­er.

– Det blir neppe så varmt. Vi har en situasjon med litt kaldere luftmasser enn det var i helga. Eller, ja ja, når vi kommer gjennom pinsa og ut i neste uke så beveger høytrykket seg mer mot Sørlandet, og da blir det enda mer stabilt og varmere. Kanskje vi kan få temperatur­er på opp mot 25 grader da enkelte steder, sier Haga.

Sjekk badetemper­aturene

Når varmen kommer frister det nok for en del med et hopp i havet. Men ser man på badetemper­aturene, så kan de nok skremme unna noen hver.

Her er de for utvalgte steder: Baneheia: 15,0 grader (21. mai) Flødevigen: 13,4 grader (24. mai) Solbergvan­n: 17,6 grader (21. mai) Hanthosund­et: 15,0 grader (24. mai)

Fevikodden: 13,0 grader (24. mai)

Bystranda: 12,5 grader (24. mai) Otra ved Roklubben: 9,0 grader (20. mai)

Brekkestø: 14,0 grader (24. mai) Lindesnes fyr: 11,2 grader (23. mai)

For hardhauser Meteorolog­en kommentere­r temperatur­ene i sjøen slik:

– Kanskje noen har lavere terskel for å bade enn meg. For hardhausen­e er det mulig, men vi andre får vente, sier han og ler.

 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? BADING?: Fint vaer og frisk sjøvann! Sjekk temperatur­en i sjøen nederst i saken.
FOTO: JACOB J. BUCHARD BADING?: Fint vaer og frisk sjøvann! Sjekk temperatur­en i sjøen nederst i saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway