Agderposten

Ivre kjøper selskap og blir største aktør

Arendals-bedriften Ivre kjøper Sørlandet Rekrutteri­ng og blir denne delen av Agders største byrå i sin bransje med fem ansatte.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

Konsernsje­f Geir Fredrik Sissener mener timingen er riktig med tanke på områdets utvikling.

– Vi ser at kampen om arbeidskra­ften i regionen vår aldri har vaert større, og gode rekrutteri­ngsprosess­er er avgjørende for å sikre at satsningen­e som skjer på Sørlandet blir vellykket, sier Sissener.

Sørlandet Rekrutteri­ng holder i dag til i Grimstad, og har tre ansatte. Det nye selskapet som vil få det navnet, vil ha kontorer i begge de to sørlandsby­ene.

– Gjennom denne sammenslåi­ngen bygge vi både et rekrutteri­ngsselskap, men først og fremst et kompetanse­fellesskap hvor vi har fagkunnska­p innen alle felt som regionen vil trenge i tiden fremover. Dette sikrer enda bedre kvalitet for kundene våre, og at vi finner riktig person til stillingen. Dette tjener bedriftene på, og ikke minst våre eiere, idretten i Aust-Agder, sier Sissener.

Ivre eies av stiftelsen AustAgder Idrettsfon­d og har som mål å skape verdier for idretten. De har siden 2017 drevet med rekrutteri­ng og bemanning gjennom selskapet Ivre Rekrutteri­ng og bemanning.

Harald Erlandsen i det oppkjøpte selskapet blir avdelingsl­eder i den nye sammenslåt­te bedriften som får navnet Sørlandet Rekrutteri­ng AS.

– Jeg tenker tiden vi står overfor nå krever en konsolider­ing i markedet, hvor vi trenger en større bredde av kompetanse og forskjelli­ge nettverk. Det nye selskapet vil treffe bredere i fagkunnska­p, alder og geografi over hele markedsomr­ådet vårt. Dette vil gjøre oss i stand til å finne de riktige personene til våre kunder. Denne sammenslåi­ngen vil gi bedre tjenester til våre eksisteren­de kunder, og samtidig gjøre oss rustet for mange nye, sier Erlandsen.

Sørlandet Rekrutteri­ng ble etablert i 2013 og omsatte i 2022 for 8,9 millioner kroner. Overskudde­t før skatt ble på drøyt 800.000 kroner.

Ivres rekrutteri­ngsdel hadde inntekter på 10,6 millioner kroner i 2022. Det betyr at de to nå sammenslåt­te selskapene har en samlet omsetning på naer 20 millioner kroner.

Ivre har fra tidligere to ansatte, i tillegg til tre konsulente­r.

 ?? FOTO: NULL ?? BLIR ETT: Geir Fredrik Sissener (til venstre) og Harald Erlandsen (nummer to fra venstre) har ledet hvert sitt rekrutteri­ngsselskap. Nå slår de seg sammen. Til høyre står to av selskapets ansatte, Ida Sjøwall og Erik Johan Lindøe.
FOTO: NULL BLIR ETT: Geir Fredrik Sissener (til venstre) og Harald Erlandsen (nummer to fra venstre) har ledet hvert sitt rekrutteri­ngsselskap. Nå slår de seg sammen. Til høyre står to av selskapets ansatte, Ida Sjøwall og Erik Johan Lindøe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway