Agderposten

–Jeg har kommet til Arendal Fotball for å vinne serien

Svenske Daniel Hultqvist (25) hadde tirsdag sin første trening med Arendal Fotball – i skikkelig ruskevaer.

- Ola Bjerkevoll ola.bjerkevoll@agderposte­n.no

– Velkommen til Norge, liksom, sier han sarkastisk til Agderposte­n, der han står i snøføyka etter sin første trening med sin nye klubb.

Da treningsøk­ta begynte klokken 16 tirsdag ettermidda­g, kunne man skimte grønt gress. Men kun et lite kvarter ut i oppvarming­en var det bare hvitt å se på banen på Myra, hvor snøen lavet ned.

Vil rykke opp

Litt oppvarming, en forkortet spillsekve­ns på grunn av fare for glatt bane, og litt intervalle­r i slalåmform­at, var alt trener Vegard Hansen lot spillerne lide seg gjennom i de drøye 40 minuttene treningen varte.

– Det var ikke helt som planlagt kanskje, med dette vaeret, men det er fint å ha første økten unnagjort, sier Hultqvist, som til tross for vaeret var i godt humør.

– Hvorfor valgte du Arendal Fotball?

– Det har vaert mye snakk med Vegard om prosjektet som vi skal gjøre her. Vi skal forsøke å rykke opp i år. Det tiltrekker meg veldig mye. Jeg er her for å vinne serien, sier han.

25-åringen fra Växjö i Småland beskriver seg selv som «en rask midtstoppe­r, som er «hyfsat» god med ballen».

På sin første Arendal-trening kunne man se nettopp det, da svensken ikke hadde en eneste feilpasnin­g under spillsekve­nsen på snøen.

Han var heller ikke redd for å gi beskjeder til sine nye lagkamerat­er.

– Jeg er hentet som en leder og da gjelder det å sjekke inn på jobben med en gang, sier han med et glimt i øyet.

– Klassesign­ering

Arendal-trener Vegard Hansen er klar på at lederegens­kapene er noe han setter pris på med Hultqvist.

– Jeg ønsker flere ledertyper i laget. At eksterne kommer inn og tar litt ansvar, det liker jeg. Det er veldig ofte at den type spillere blir en naturlig leder og det ser det ut som han kan bli veldig fort, sier Hansen til Agderposte­n.

Hansen er godt fornøyd med det han så fra sin nye signering på første trening.

– Han er i perfekt midtstoppe­ralder og har alt vi ser etter i fart, duellkraft og smartness i spillet. Jeg drister meg til å kalle det en klassesign­ering.

– Han er flink til å bryte foran når det er riktig og faller av når han må det. Jeg var midtstoppe­r selv og kjenner igjen en god midtstoppe­r når jeg ser en, sier Hansen.

Norgesvenn

Hultqvist er ikke ukjent for 2. divisjon-fans, for han har spilt i Norge før.

I 2022-sesongen, var han fast inventar hos Kvik Halden. De ble nummer fem, i samme avdeling som Arendal, den sesongen.

Dermed hadde han litt kunnskap om klubben før han kom.

– Jeg visste det var en fin by. Fotballmes­sig så er det jo et bra lag. Vi hadde de i samme avdeling da jeg var i Kvik, så jeg vet at det er et bra lag på dette nivået. Det er på tide at vi rykker opp, sier 25-åringen.

Hultqvist, som har skrevet kontrakt ut 2025-sesongen, kommer fra fast plass på laget til Örebro, som berget plassen i Superettan (nivå to) i hjemlandet forrige sesong.

Dermed tar han altså ett steg ned i divisjoner for å komme til Arendal.

– Det er som sagt prosjektet Vegard solgte inn, og så trivdes jeg bra i Norge før også. Til slutt var det ikke en så vanskelig avgjørelse, sier Daniel Hultqvist.

 ?? FOTO: OLA BJERKEVOLL ?? TRIVDES: Daniel Hultqvist trivdes forrige gang han var i Norge. Han har troen på Vegard Hansens Arendal-prosjekt.
FOTO: OLA BJERKEVOLL TRIVDES: Daniel Hultqvist trivdes forrige gang han var i Norge. Han har troen på Vegard Hansens Arendal-prosjekt.
 ?? FOTO: OLA BJERKEVOLL ?? GUTTEN I SNØEN: Vegard Hansen loset spillerne gjennom treningsøk­ta på Myra tirsdag, og likte det han fikk se av sin nye svenske.
FOTO: OLA BJERKEVOLL GUTTEN I SNØEN: Vegard Hansen loset spillerne gjennom treningsøk­ta på Myra tirsdag, og likte det han fikk se av sin nye svenske.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway