Agderposten

Økte besøkstall­et med 26 prosent

Aldri før har Kuben hatt så mange besøkende som i 2023. – Det er veldig gøy at vi for andre år på rad setter publikumsr­ekord. I fjor økte antallet besøkende med 26 prosent, sier leder for museumsavd­elingen, Hilde T. Jomaas, begeistret.

- Skrevet og innsendt av Hilde Jomaas, Kuben

Innsendt Sideblikk

Denne artikkelen er ikke skrevet av en journalist i Agderposte­n, og er derfor ikke fri og uavhengig journalist­ikk. Artikkelen er i sin helhet laget av en ekstern bidragsyte­r. Vi har funnet innholdet interessan­t for våre lesere, og publiserer det derfor redigert og tilrettela­gt av redaksjone­n. Det betales ikke honorar for slike artikler.

– Det er gøy å se at både lokalbefol­kningen og turistene bruker oss mer og mer. Vi har over flere år jobbet målbevisst for å bli mer synlige, og hele tiden utvikle tilbudet til publikum. Dyktige ansatte har lagt ned mye arbeid i utstilling­er og aktivitete­r, og vi har økt ressursene til markedsfør­ing. Derfor er det veldig motiverend­e å se de gode resultaten­e det har gitt, sier Jomaas.

Det er nok mange faktorer som bidrar til årets gode besøkstall.

– I anledning byens 300-årsjubileu­m, har vi åpnet tre nye utstilling­er og hatt en rekke foredrag og arrangemen­ter knyttet til jubileet. I fjor kunne publikum utforske så mye som ni forskjelli­ge utstilling­er om Arendals og Aust-Agders historie på Kuben. I sommerferi­en utvidet vi åpningstid­ene til syv dager i uken, med tilbud om to omvisninge­r daglig, samt sommerverk­sted for barn. Det ga rekordtall også på sommeren, sier Joanna Sunnset, markeds- og arrangemen­tsansvarli­g på Kuben.

– Museet har også vaert til stedet under de store arrangemen­tene i byen: The Tall

Ships’ Races og Arendalsuk­a samt hatt en utendørsut­stilling på Kanalplass­en. Et hektisk jubileumså­r, men veldig gøy, sier Jomaas. Nesten halvparten av de som besøker Kuben er barn og barnefamil­ier. Dette er en

prioritert målgruppe for oss, og vi jobber hele tiden med å lage gode tilbud for disse, sier Sunnset.

Det er mye som skjer på Kuben gjennom hele året.

Vi gleder oss veldig til å åpne ny og unik utstilling om vikingtide­n til høsten. Dette blir definitivt årets høydepunkt.

 ?? ?? Hilde Jomaas, leder for museumsavd­elingen på Kuben i Arendal, er strålende fornøyd med en publikumsø­kning på hele 26 prosent fra 2022. Disse bildene er fra diversearr­angementer i Kuben-regi.
Hilde Jomaas, leder for museumsavd­elingen på Kuben i Arendal, er strålende fornøyd med en publikumsø­kning på hele 26 prosent fra 2022. Disse bildene er fra diversearr­angementer i Kuben-regi.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ALLE FOTO: KUBEN ??
ALLE FOTO: KUBEN
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway