Agderposten

Politiet vil fengsle forretning­smann i to år

-

Aktor Hans Olav Røyr la onsdag ned påstand om fengsel i 2 år og 2 måneder for forretning­smannen i 40-årene som er tiltalt for å ha svindlet til seg rundt to millioner kroner.

– Vi mener aktors påstand er for streng, og antydet at riktig straff er under ett år, sier den tiltaltes forsvarer Svein Kjetil Stallemo

til Agderposte­n etter å ha hørt politijuri­stens vurdering onsdag. Det er på det rene at forretning­smannen fra Arendal har pusset opp sin private bolig og tilhørende uteområde på eget firmas regning, og dermed sluppet å betale moms.

Han ba elektriker, snekkere, anleggsgar­tnere og andre håndverker­e om å sende regningene til firmaet han eier.

– Det gjorde jeg for å spare skatten. Det skulle jeg ikke ha gjort. Jeg beklager det, svarte forretning­smannen på aktors spørsmål under rettssaken.

Under hovedforha­ndlingen i Agder tingrett forrige uke, la han seg flat og erkjente delvis straffskyl­d for tiltalepun­ktene.

– Jeg tar den straffen jeg får. Om det er fengsel så må jeg bare ta det. Jeg ønsker bare å gjøre opp for meg. Jeg har allerede tilbakebet­alt pengene, sa han til Agderposte­n under rettssaken.

Nå tyder alt på at mannen må belage seg på en lengre fengselsst­raff. Under sin prosedyre la aktor Røyr ned påstand om å fengsle mannen i over to år.

For forretning­smannens del startet saken da han fikk bokettersy­n av Skatteetat­en for tre år siden. Deretter ble han pågrepet av politiet på egen arbeidspla­ss i en koordinert aksjon høsten 2022. og siden den gang har han vaert under etterforsk­ning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway