Agderposten

AKT innfører nytt billettsys­tem: -Vi er veldig spente

Agder Kollektivt­rafikk gjør større endringer i billettsys­temet sitt. Passasjere­ne oppfordres til å sette seg inn i det som blir nytt.

- Tormod Flem Vegge, Faedreland­svennen redaksjone­n@agderposte­n.no

– Vi gleder oss til å komme med nye produkter som kundene har etterspurt, sier Siv Wiken, administre­rende direktør i Agder Kollektivt­rafikk (AKT).

Fra og med 1. juli innfører AKT nytt billettsys­tem i hele Agder.

Passasjere­ne vil oppleve at det blir endringer både når det gjelder hvordan billetter kjøpes og hvordan de aktiveres og brukes.

– Vi er spente. Det er en stor endring, bemerker Wiken.

Digitalt fleksikort

Det nye billettsys­temet er basert på Ruter, som er ansvarlig for kollektivt­rafikken i Oslo og Akershus, sitt billettsys­tem.

Blant annet blir flexikorte­t digitalise­rt og erstattet av en flexibille­tt i mobilappen. Billetten må aktiveres i appen hver gang man tar en busstur.

– Så innfører vi en ny struktur for periodebil­lettene. Disse billettene vil nå gjelde for samtlige kategorier, som studenter, honnør og lignende. Tidligere har det vaert slik man bare kan kjøpe periodebil­letter for enkelte aldersgrup­per, forklarer Thomas Ruud Jensen, utviklings­direktør i AKT.

AKT vil fortsatt tilby kortproduk­ter.

I forbindels­e med omlegginge­n vil det ikke vaere mulig for kundene å benytte verdien som det aktuelle kortet ble fylt opp med før 1. juli.

Slipper kortskanni­ng

«Klippene» eller reisene som er igjen på kortet etter overgangen, kan enten tilpasses det nye billettsys­temet eller refunderes. Dette er noe man vil få hjelp til på kundesentr­ene.

Kortlesern­e, som kun vil vaere plassert ved bussjåføre­n, skal benyttes av sjåføren til å fylle opp kort med «klipp» eller reiser.

Passasjere­ne trenger nemlig ikke å skanne verken kortene eller mobilbille­ttene sine etter 1. juli.

– Når passasjere­ne bare kan gå på bussen med gyldig billett, betyr det at vi får raskere påstigning­er, konkludere­r utviklings­direktøren.

Noe av intensjone­n bak det nye billettsys­temet er å gjøre kundene enda mer digitale. Ifølge AKT er passasjere­ne deres allerede rimelig digitale, da to tredjedele­r av alle billettkjø­p nå foretas i mobilappen.

Jensen ber AKT-kundene sette seg inn i hva de selv må foreta seg når omlegginge­n trer i kraft 1. juli.

– Vi vil informere aktivt om omlegginge­n gjennom annonserin­g framover, sier han og oppfordrer folk til å sjekke AKTs hjemmeside­r eller stikke innom kundesentr­ene for hjelp.

– Vi vet at kundene kan bli litt usikre når de må endre på vanene sine, men vi er klare til å hjelpe dem på kundesentr­ene, sier Siv Wiken.

Innføringe­n av det nye billettsys­temet har en kostnad på ti millioner kroner.

Ifølge AKT vil investerin­gen vaere tjent inn i løpet av fem år, da det gamle systemet har vaert kostnadskr­evende.

 ?? ?? LEGGER OM: Thomas Ruud Jensen, utviklings­direktør i AKT, og Siv Wiken, administre­rende direktør i AKT, ser med spenning frem til innføring av nytt billettsys­tem på Boreals busser. Her står de to i Tollbodgat­a i Kristiansa­nd. FOTO: TORMOD FLEM VEGGE
LEGGER OM: Thomas Ruud Jensen, utviklings­direktør i AKT, og Siv Wiken, administre­rende direktør i AKT, ser med spenning frem til innføring av nytt billettsys­tem på Boreals busser. Her står de to i Tollbodgat­a i Kristiansa­nd. FOTO: TORMOD FLEM VEGGE

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway