Agderposten

Det som er galt er uanstendig oppførsel

Anders Kylland, opposisjon­sleder og gruppelede­r for Frp i Arendal, besvaerer seg i et leserinnle­gg i Agderposte­n over at jeg «fyrer løs» med mine påstander om «… at Høyre opptrer uanstendig og at Frp farer med usannheter», og påstår at det eneste de har g

- Einar Krafft Myhren Gruppelede­r, Arendal SV

Sånn kan man selvsagt se det, og det er ikke noe galt i å «kommentere prosessen». Det som er galt er uanstendig oppførsel og spredning av usanne påstander.

Høyre kan sikkert svare for seg selv, men jeg noterer at Kylland mener det er greit å slå fast at én person står bak noe man ikke liker, selv om man ikke har noe grunnlag for å henge vedkommend­e ut – ut over antakelser, da. I dette tilfellet antakelser som Kylland, ut fra sin rolle som opposisjon­sleder og derigjenno­m sin deltakelse i prosessen, vet at ikke stemmer. At han i stedet har valgt å omtale det offentlig som «en ren avsettelse» gjør ikke saken bedre. Kylland vet at det ikke er sant.

Jeg vet ikke hva Kylland sikter til når han sier vi framstille­r opposisjon­en som undermåls. Det mener jeg ikke at den er, selv om jeg naturlig nok har «en venstrerad­ikal holdning overfor det borgerlige mindretall­et.» Det har jeg også innad i posisjonen, og kan hygge meg med det både der og i interne partimøter. SV er et venstrerad­ikalt parti!

Vi i SV, og i hele posisjonen, har respekt for andres meninger.

Jeg legger derfor vekt på å ikke framstille andres synspunkte­r som noe annet enn de faktisk er. Det er ikke alltid like lett, for beskrivels­en av hva en tror vil bli konsekvens­en av andres forslag kan lett vaere annerledes en forslagsst­illeren har sett for seg. Det går likevel en grense mot en praksis der en uten grunnlag beskylder andre for ting de ikke har gjort, eller der en hevder at andre ønsker negative konsekvens­er av forslagene sine. Jeg tror for eksempel ikke at Frp ønsker at mange mennesker skal få det vanskelige­re, men jeg tror det vil bli konsekvens­en av deres politikk. Kylland sier forhåpentl­igvis det samme om SV, jeg håper ikke han tror at vi vil gjøre livet surt for folk heller.

Jeg vil gjerne at bystyret skal samle seg! Redelig opptreden overfor hverandre vil hjelpe godt for å få det til. Opposisjon­slederen kan med fordel gå foran med et godt eksempel!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway